”G. Yorum’dan Mustafa’ya” – Nazan.. Mehmet.. Melike.. Direniyor Bu Ülke

Adeletsizlikler ve haksızlıklar ülkesinde yaşıyoruz.

”Adalet Yok!” ”Adalet İstiyoruz!” hemen her gün bu sözleri duyarız halkımızdan. Kimi zaman adliye koridorlarında, hapishane hücrelerinde, kimi zaman sokaklarda, meydanlarda.. hatta kahvehane masalarında, evlerimizde, işyerlerimizde. Nasıl ki adaletsizlikler ülkesi diyorsak bir o kadar da direnişler ülkesidir üzerinde yaşam kavgası verdiğimiz bu ülke, bu vatan….

Ülke gündemi bir virüs salgınına kilitlenmiş. Değil yalnızca ülkemizde tüm dünyada kapitalizmin sağlık politikalarının iflasına şahit olurken halkımız, virüse yakalanma ve hayatını yahut yakınlarını yitirme korkusuna rağmen evlerinde dahi kalamıyor, her türlü riske rağmen yaşamsal ihtiyaçlarını karşılamak için çalışmaya devam ediyor. Kimi virüsten kimi açlıktan öleceğiz korkusuyla çaresizlik içerisinde.

Bir de direnenler var bu havalarda. Kapitalizmin ve onun faşizminin tüm iğrençliklerini, ahlaksızlıklarını, zulmünü teşhir edenler; ona karşı direnmeden kurtuluşun mümkün olmayacağını her türlü bedele rağmen halkımıza gösterenler..

Grup Yorum..

Türkülerini özgürce söyleyebilmek için bir üyesini, Helin‘i şehit verdi. İbrahim 295. gününde direnişe devam ediyor.

Mustafa Koçak..

“adil yargılanma” talebiyle ölüm orucunda 280. gününde ölümün eşiğinde.

İki tutsak Özgür ve Didem ölüm orucunda.

Halkın avukatları Aytaç ve Ebru 5 Nisan Dünya Avukatlar gününde ölüm orucuna başladı…..

Sayısını bile tespit edemediğimiz kadar insan işyerinde, evinde, dernekte, hapishanede, gurbette açlık grevi yapıyor.

Ve birde meydanlar

Binlerce gündür Yüksel’i terketmeyenler, Düzce’de, Ataşehir’de, Bakırköy’de gözaltılara, işkencelere rağmen işi, ekmeği için direnen işçiler, kamu emekçileri.

Hatay’da katledilen 70 yaşındaki Edibe ananın ‘katiller yargılansın’ diyerek sokakları terk etmeyen oğlu…

Bu yazımızda sokakları terk etmeyenleri ele aldık..

KHK ile işinden ihraç edilen sağlık emekçisi Mahmut Konuk direnişinin 162. haftasında. 1246. gününde
Mahmut Konuk:
”Polis, salgını bahane ederek bize saldırıyor. Sizin derdiniz salgın olsaydı hergün üzerimize onlarca polisle gelmezdiniz! Sizin derdiniz sağlık olsaydı 140 bin kişiyi ihraç etmezdiniz!”


1246 gündür susmayan Yüksel Direnişçi’lerinin sesi Ankara sokaklarında yankılanmaya devam ediyor. Ne virüs bahaneniz, ne de faşizminiz.. Hiçbir şey bu sesi engelleyemeyecek!

Mehmet Dersulu:

”Halkın sağlığı deyip bizi buraya sürüklüyorlar. Orada halk sağlığı var da burda yok mu? İktidar sahipleri, patronlar; saraylarında,villalarında kendilerini korumaya almışken inşaatlarda, madenlerde işçiler, sağlıksız koşullarda çalışmaya zorlanıyor!”


Yüksel Direnişi 1246. gününde. Polis suç işlemeye ve direnişçilerin sağlığını tehlikeye atmaya devam ediyor.

Kadın polis, nerelere değdiği, ne zamandır elinde olduğu belli olmayan eldiveniyle elini Nazan Bozkurt‘un ağzına sürdü!
“Yasalara uygun davranan insan, yaptığının sebebini aslanlar gibi söyler. Polis sadece ‘açıklama yapamazsınız’ diyor. Sebebini söyleyemiyor”


Bakırköy Direnişçisi ihraç öğretmen Nursel Tanrıverdi direnişinin 159. haftasında, ölüm orucundaki Halkın Avukatları, Mustafa Koçak ve Grup Yorum’a ses oldu.

”Direnişimizin 159. haftasındayız. Bu hafta alanda Yorum, avukatlar ve Mustafa’nın sesi olduk. Hiçbir din, ahlak ve düşünceye sığmayacak şekilde cenaze töreni bile yaptırılmadı Helin’e. 30 kiloluk bedeni seyyar gasilhanede yıkandı. Zulmünüzde boğulacaksınız! Günü gelince…”


KHK ile işinden edilen Mimar Alev Şahin Düzce’de başlattığı direnişinin 1157. gününde.

Düzce direnişçisi mimar Alev Şahin, evde kalamayan, çalışmak zorunda olan, milyonlarca işçi, emekçinin sesidir. Bu direniş çalışmak zorunda kalan çocuklarımızın sesidir.


Melike Şahin direnişinin 182. gününde haksız, hukuksuz bir şekilde işten atılan işçilerin sesi olmaya devam ediyor. Melike Şahin, çalışmak zorunda kalan milyonlarca işçinin sesidir

”182. günde Ataşehir Belediyesi önündeyiz. CHP Genel Merkezi bu ayıba son ver. İşimizi ekmeğimizi elimizden alan Belediyelerinize boyun eğmeyeceğiz.” ”Öfkelerini Umutla birleştirmeyenlerin yenilgileri kaçınılmazdır..”


Polis tarafından katledilen Edibe Özçelik’in oğlu yalnızca kendisi için değil, adaletsizliğe maruz kalanlar için de sokakta. EDİBE ANNE İÇİN ADELET DİRENİŞİNİN 37.GÜNÜ

DİRENİŞLER MECLİSİ:

KHK’lar ile binlerce insan işinden edildi. Soma, Çorlu, Ankara Gar’da insanlarımız katledildi. İşsizlik, yoksulluktan dolayı intihar olayları arttı. İftiracı beyanlarıyla masum insanlar tutuklandı. Yaşanan bu haksızlık, hukuksuzluk ve adaletsizliklere neden olanları AFFETMİYORUZ

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.