Halkın Dört Avukatı Daha Tutuklandı

20 Haziran’da Halkın Hukuk Bürosu’na polis tarafından yapılan haksız, hukuksuz baskında, bürodan gözaltına alınan 7 kişiden altısı tutuklandı.

Halkın avukatları Ayşegül Çağatay, Nadide Özdemir, Görkem Ağdede ve Ebru Timtik, Halkın Hukuk Bürosu sekreteri Gülser Sarıgül ve HHB avukatlarının müvekkili Kamile Kayır, tutuklandılar.

Gözaltına alınanlardan sadece Halkın Hukuk Bürosu‏’nda misafir olarak bulunan Özhan Aslan serbest bırakıldı.

Ebru Timtik hakkında soruşturma dosyasından da ayrıca tutuklama kararı verildi.

Avukatlardan Ayşegül Çağatay, Nadide Özdemir ve Görkem Ağdede hakkında, bugüne kadar hiçbir yakalama kararı yoktu, haklarında bir fiilden dolayı bir soruşturma da yoktu; aleni olarak avukatlık yapmakta oldukları bürodan gözaltına alınmışlardı ve tutuklandılar.

Çünkü gözaltı ve tutuklama, bir “suç”un karşılığı değil, halkın avukatlığını sindirme amaçlıydı. 

SAVCILIĞA ÇIKARILMADAN DİREK TUTUKLAMA

Halkın Hukuk Bürosundan gözaltına alınanlar, öğlene doğru Çağlayan Adliyesi’ne getirildiler.

Gözaltındakileri savunmak, sahiplenmek için bir çok avukat oradaydı.

Ancak orada bekleyen Halkın avukatlarının ve ÇHD’li avukatların onlarla görüşmesini engellemek için, gözaltına alınanlar, “yerin yedi kat dibinde” bir nezarethanede tutuldular.

Öğlen 13.00 sıralarında, Halkın avukatları ve müvekkilleri Kamile Kayır, SAVCI TARAFINDAN İFADELERİ DAHİ ALINMADAN TUTUKLULUĞA sevkedildiler. Önceden verilmiş olan karar o kadar aleniydi ki, hiçbirinin savcılık sorgusu yapılmadı.

ADALET MÜCADELESİNE DEVAM

Tutuklamaların hemen ardından Halkın Hukuk Bürosundan gönderilen mesajda şöyle denildi: 

“Meslektaşlarımız ve müvekkilimiz ve sekreterimiz tutuklandı. Nedeni faşizmin tahammülsüzlüğü. Biz adalet mücadelesine devam edeceğiz!”

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.