Emperyalist Saldırganlığa Karşı Dışişleri Bakanları Bir Araya Geldi

24 Haziran günü  Kuzey Kore ile Suriye dışişleri bakanlıkları bir araya geldi.

Suriye Başbakan Yardımcısı Dışişleri ve Gurbetçiler Bakanı Velid Muallim, Demokratik Kore Halk Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Ri Yong Hu ile başkent Pyongyang’ta yaptıkları görüşmelerde iki dost ülkenin tarihi ilişkilerinin her alanda geliştirilmesi konuları ele alındı.

Yüksek Halk Meclisi binasında düzenlenen oturumda, başta ekonomik terör ve Emperyalist yaptırımlar olmak üzere meydan okumalara karşı iki ülke arasındaki işbirliği ve çabaların koordine edilmesinin önemi belirtilerek ekonomik ve kültürel alanda anlaşmalar imzalandı.

Suriye Dışişleri Bakanı Muallim yaptığı açıklamada: Suriye Amerikan Düşmanlığına Karşı DKHC’nin Yanındadır dedi. Yaptığı konuşmada Suriye’nin Kore halkının direnişine hayran olduğunu ve Amerikan’ın düşmanca ve hegemonyacı politika girişimlerine karşı Demokratik Kore’nin yanında durduğunu ve Suriye’nin bu ülkeye uygulanan ekonomik ambargonun kaldırılması yönünde Demokratik Kore’yi desteklediklerini söyledi.

Kuzey Kore Dışişleri Bakanı Yong Hu: Suriye’nin “İsrail” Yanlısı Amerikan Düşmancıl ve Emperyalist Güçelere Karşı Zafer Elde Edeceğinden Eminiz dedi ve  her zaman Suriye’nin yanında duracaklarını işgal edilen Suriye’nin Golan tepeleri konusunda tutumlarını uluslararası tüm platformlarda destekleyeceğini, her iki ülke işbirliğinin ve kendi kendilerine itimat etmelerinin ortak düşmanlarının dayattığı yaptırım ve ablukaya karşı koymalarına yardımcı olacağını  dile getirdi.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.