Halkın Avukatlarının Savunmaları kitaplaştırıldı

AKP yargısı tarafından devrimci avukatlık yaptıkları için büroları basılıp, onlarca yıl hapis cezalarına çarptırılan halkın avukatlarının mahkemede yaptıkları savunmalar Boran Yayınevi tarafından kitaplaştırıldı.

Devrimci avukatlar mahkemede haklarındaki iddalara karşı kendi kişisel savunmalarını yapmanın ötesinde, demokrasi ve hak alma mücadelesinin savunuculuğunu yapmış, AKP faşizminin suçlarını ortaya koymuşlardı. Bu mücadeleyi, mahkemede söz söyleme haklarının dahi engellendiği koşullarda yapmışlardı. Sonucun önceden belli olduğu bir yargılamada halkın avukatlığını yaparak yargılanan değil yargılayan oldular. Bu nedenle mahkeme sürecinde ülke içinde ve dışında çok sayıda kurumun desteğini aldılar ve faşizme karşı mücadelenin sözcülüğünü de üstlenmiş oldular.

Halen cezaevinde olan 18 avukatın savunmalarının yeraldığı bu kitap aynı zamanda Faşizmin son yıllardaki suçlarının da bir dökümü.

“Adalet Taarruzda – Söz Adalet Savaşçılarında” adli Boran yayınevinden çıkan kitabın önsözünde şu ifadelere yer verildi:

“Bir kez daha Halkın Avukatları faşizm tarafından yargılanmaya çalışılıyor. Yargılanmak istenilen Halkın Avukatlarının yarattığı devrimci avukatlık geleneğidir. Halkın Avukatları, avukatlığa hiçbir zaman ticari bir gözle bakmadı, avukatlığı para kazanılacak bir meslek olarak görmedi. Halkın Avukatları, avukatlığı halkın devrimci mücadelesin- de, adalet mücadelesinde bir mevzii haline getirdi.

Halkın Avukatları bir kez daha devrimci avukatlığın yargılanamayacağını gösterdiler. Bu mahkemelerde de Halkın Avukatları yargılanan değil, yargılayan oldular. …

Boran Yayınları, adaleti savunan Halkın Avukatlarının savunmalarını adalet mücadelesine bir katkı olarak bunu kitap haline getirdi.”

Adalet Taarruzda – Söz Adalet Savaşçılarında pdf

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.