Bremen Senatosu’ndan Esrar Modeli : Yetişkinler Yakında Yasal Esrar Alabilicekler.

Almanya’da Bremen hükümeti, esrarın kontrollü kullanımını test etmek istiyor. Esrarın kullanımını test etmek ne demekse! Bu uyuşturucunun daha fazla yaygınlaştırma girişiminden başka bir şey değildir.  Esrarın kontrollü kullanımını bilimsel bir model girişimi olarak sunan Belediye Başkanı Andreas Bovenschulte Yeni Osnabrücker gazetesine beyanat verdi. Eğer bu girişim ile istedikleri hedefe ulaşabilirlerse Berlin’de de bu uygulama başlayabilecek. Yaptığı açıklamada Andreas Bovenschulte “bu uygulamaya başlamak için tüm olasılıkları değerlendireceklerini” söyledi.

Bremen’de esrarın serbestleştirilmesi ile ilgili girişimler yapılıyor.  Bovenschulte’ye göre, Hansa şehri diğer eyaletler ve belediyeler de bu konuda aynı görüşteler. Berlin Senatosu bu projeyi uygulayacağını açıkladı.

Almanya’da başka bir sorun kalmamış gibi yıllardır esrarın yasallaşması için çaba harcanıyor. Hali hazırda uyuşturucu kullanımının oldukça yaygın olduğu Almanya’da bu yasanın çıkması ile uyuşturucu kullanımının kat be kat artacağını tahmin etmek zor değil. Sadece Bremen’de 2018 yılında uyuşturucudan 28 kişi hayatını kaybetti. Bu rakam Almanya genelinde ise : 1276 kişi. Bu rakamların üzerine uyuşturucuyla mücadele edilmesi gerekirken uyuşturucu yasallaştırılmaya çalışılıyor!

Sanki bilimsel bir test yapar gibi esrarın kullanımının serbestleşmesi ile ilgili testler yapıyorlar ve bu testleri bilimsel (!) test diye yutturmaya çalışıyorlar. Avrupa’da ve dünyada uyuşturucunun kimler tarafından yaygınlaştırıldığı bu Bremen hükümetinin bu çabası ile daha açık görülüyor.

 Esrar kullanımının serbestleştirilmesi girişimi hakkında Federal Uyuşturucu ve Tıbbi Cihazlar Enstitüsü karar verecek.  Daha önce Berlin’de Friedrichshain-Kreuzberg bölgesinde, esrarın lisanslı shoplar yoluyla dağıtılması için yapılan başvurular 2015 yılında reddedilmişti. (Kreuzberg, Berlin’de küçük İstanbul olarak da bilinen nüfusunun tamamına yakını Türkiyelilerden oluşan bir mahalle)

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.