Halkın Avukatları İçerde ve Dışarda Direnmeye Devam Ediyor

Halkın Hukuk Bürosunun iki avukatı Didem Baydar Ünsal ve Ezgi Çakır mahkemenin haklarında vermiş olduğu kararları tanımıyor ve dışarıda mücadele etmeye devam ediyor.

ÇHD ve HHB’li 20 avukatın yargılandığı Silivri Cezaevi yerleşkesindeki İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesi’nde, mahkeme başkanı Akın Gürlek, sanıkların savunmasını almadan kararını açıklayıp avukatlara cezalar yağdırmıştı.

6’sı altısı tutuklu 20 avukatın yargılandığı davada;

•         Selçuk Kozağaçlı “örgüt üyeliği”nden 11 yıl 3 ay

•         Barkın Timtik “örgüt kurmak ve yönetmek”ten 18 yıl 9  ay

•         Ebru Timtik ve Özgür Yılmaz 13 yıl 6’sar ay

•         Behiç Aşçı ve Şükriye Erden 12’şer yıl

•         Engin Gökoğlu, Aytaç Ünsal ve Süleyman Gökten 10’ar yıl

•         Ezgi Çakır 8 yıl

•         Naciye Demir ve Aycan Çiçek 9’ar yıl

•         Yağmur Ereren, Yaprak Türkmen, Didem Baydar Ünsal ve Ayşegül Çağatay  3 yıl 9’ar ay ceza aldı.             

•         Zehra Özdemir ve Ahmet Mandacı 3 yıl 1’er ay

Halkın Hukuk Bürosunun iki avukatı Didem Baydar Ünsal ve Ezgi Çakır mahkemenin haklarında vermiş olduğu kararları tanımıyor ve dışarıda mücadele etmeye devam ediyor.

Didem Baydar Ünsal daha öncede de tutuklu meslektaşları için “Halkın avukatlarına özgürlük“ talebiyle başlattığı adalet nöbetini (28.03) dün itibariyle yine İstanbul Çağlayan adliyesi önünde devam ettirmeye başladı.

”Verdiğiniz kararlar hükümsüz, reddediyoruz” diyen Didem Baydar Ünsal dışarıda da tutsak meslektaşlarının sesi olmaya devam ediyor.

Aynı zamanda 5 yaşındaki kızı İdil sebep gösterilerek tutuklanmayan Ezgi Çakır da, kendisine verilen ev hapsi cezasını kabul etmediğini ve koşuları ne olursa olsun tüm baskılara rağmen haklı gördüğü mücadelesinden vazgeçmeyeceğini duyurdu.


Ev hapsi ile alakalı yapmış olduğu açıklamada:

„Beni kalıplar içine sokmaya çalıştıkları annelikten değil kendi bildiğim şekilde yapmaktan ve devrimci avukatlığı sürdürmekten vazgeçmeyeğim“ diyen Ezgi Çakır 5 yasındaki kızı ile birlikte kendisini eve hapis etmek istediklerini açıkladı.

“5 yaşımda kızım ile beni eve hapsetmek istiyorlar; Onu okula götüremeyeceğim, veli toplantılarına katılamayacağım. Parkta beraber oynayamayacağız. Hafta sonları sahilde kahvaltı pikniği yapamayacağız.

Tiyatroya, sinemaya, hamama gidemeyeceğiz.

Büyüyen ayağına birlikte ayakkabı alamayacağız. Onlarca kitabı kitapçıda birlikte okuyup en fazla iki 2 sini alamayacağız.

İğne olurken elini tutamayacağım.

Bununla birlikte mesleğimi yapamayağım için kızımın maddi ihtiyaçlarını karşılayamayacağım.

Ev hapsi ile hem açlığa mahkum ediyor hem de tutsaklığa.

Ev hapsi insanın kendine gardiyanlık yapmasıdır“, diye yazdı açıklamasında.

İki devrimci kadın avukat yaşanan adaletsizliklere karşı direniyor. Ezgi Çakır kizi ile birlikte hakkında verilmiş olan ev hapsi kararının kaldırılması için Didem Baydar Ünsal ise İstanbul Çağlayan adliyesi önünde verilen hukuksuz cezaların kaldırılması ve tutsak meslektaşlarının serbest bırakılması için onların sesi olmaya devam ediyor.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.