“Liderlerin oy kullanacağı sandıklar belli oldu”


Seçim efendim, demokrasi şölenidir. Kimin nerede oy kullanacağı belli olduysa artık bu şölenin taçlanma zamanı gelmiş demektir. Bize böyle öğretildi çünkü. Eh, demokrasimizin sorunları yok mu efendim var tabii amma hiçbir şey yapamazsak da biz seçimleri çok iyi yaparız. Demokrasi geleneğidir bizde seçimler, her zaman olmuştur ve olacaktır.

Şimdi; “terörist” , ”bize oy vermeyene hizmet yok” -kendilerine oy verenlere hizmet veriyorlarmış gibi- tehditleri bir yana, “şeyin trene baktıkları gibi bakıyorlar” dedikleri hakaretler, bir gün önce terörist dediklerine ertesi gün “benim kürt kardeşim” ikiyüzlülüğü.. Bunlar bir yana..

Şimdi liderler sandık başında; gülümseyen yüzlerle, ellerinde oy pusulaları. Demokrasi kazanacak diyecekler, herkesi kucaklayacağız diyecekler. Kim kazanırsa kazansın aynı gemideyiz diyecekler…Seçim demokrasi şenliğidir diyecekler…

Aman herşeye rağmen sakın demokrasi şenliğinde umudunuzu kaybetmeyin, bu seçim olmazsa bir başkasında, demokrasi dediğin böyle bir şey işte. Milli piyango..Olmaz demeyin şansınızı deneyin, demokrasi bir gün size de çıkabilir..

31 Mart ertesi günü sonuç ne olursa olsun yeni bir güne uyanmayacağız bu oyunda, zafer de hayalkırıklığı da sahte..

Halkın tarihsel gücüne, kendi mücadelesine inananlar faşizmin mahkemelerinde yüzlerine onlarca yıl ceza okunduğunda dahi umudunu kaybetmez, hayal kırıklığına uğramazlar..

Yüksel caddesinde veya başka bir meydanda işleri için direnenler, faşizme karşı seçim sandıklarında cevap vereceğiz demeden, cevabı hakları nerede gaspedildiyse orada verenler, hayal kurmazlar. O yüzden hayal kırıklığına da uğramazlar.

Onlarca seçimi, meydanlarda direnişte karşılayanlar, düzen partilerinden biri oy kaybetti diye faşizmi yendiğini zannedip zafer kazandığını sanmazlar..

Yeni bir ülkeye uyanmayacağız evet.. Kezban Ana tutuklanan kızı için cemevinde direnmeye devam ediyor olacak.


Yüksel’de işi için direnenler, o günde Yüksel’de olacak; halkın avukatları hapishanede yeni bir güne uyanacaklar, nerede kalmıştık diyerek…


İşinden atılan işçiler, o günde çadırlarında olacaklar, iş ekmek adalet demek için..
Kızına tecavüz edenler tutuklanmadığı için adliye koridorlarında “adalet istiyorum” diye haykıran anne, adalet istemeye devam edecek.


Velhasıl kelam, liderlerin oy kullanacağı sandıklar belli olmuş, haberiniz olsun. Seçim demokrasi şenliğidir diyecekler, oylarını attıktan sonra.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.