30 Mart’ta bir direniş başlıyor!

Bir Direnişte Paris’te 30 Mart günü başlıyor!

Avrupa’da yaşanan adaletsizliklere karşı bir direnişte Paris’te 30 Mart gününden itibaren Saint-Denis Strasbourg’daki kemerin önünde başlayacak. Fransız devletinin kendisine, hakkı olmasına rağmen vermediği oturum hakkının gaspına karşı, Zehra Kurtay 30 Mart günü saat 13.00 ile 18.00 arası direnişe başlayacak. 30 Mart günü başlayacak direnişin her Cuma, Cumartesi ve Pazar günlerinin saat 13.00 ile 18.00 arası devam edeceği bildirildi.  Konuya ilişkin açıklamada bulunan Zehra Kurtay, “Ben dilenci değilim. Hakkım olanı istiyorum”  diyerek 30 Mart günü başlayacak eylemine tüm duyarlı kamuoyunu davet etti.


Doğan Presse Agence tarafından yapılan haberde, direniş eylemine ilişkin Zehra Kurtay tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi:

“Oturum bir haktır

Oturum Hakkım için direnişteyim.

Ben Zehra Kurtay,

Türkiyeliyim, Sosyalistim, ülkemde ve dünyada yaşanan adaletsizliklere karşı cıktım,

 Bunun bedelini her şekliyle ödedim.

Türkiye faşizmine direnen halkımızın devrimci bir evladıyım.

2007 yılında Fransa ya geldim, 2008 yılında siyasi ilticacı statüsüyle oturum aldım.

2018 yılı Mart ayında oturumumun süresi doldu ve yenileme talebiyle valiliğe başvurdum.

Tam bir yıldır başvurularıma cevap alamadım.

Ülkemde, faşizmin ödettiği bedellerden dolayı bana oturum veren Fransa, şimdi aynı nedenleri ve politik kimliğimi bir şantaj malzemesi olarak kullanıyor,

Oturumumu yenilemiyor.

Ama

Ben dilenci değilim.

Hakkım olanı istiyorum.

Oturum Hakkı da, Fransa’nın bir lütfü değildir, Evrensel bir haktır.

Oturum Hakkının bedeli, tarihsel olarak ödenmiştir.

Oturumumu ger istiyorum.

Bu taleple, 30 Mart 2019 Cumartesi gününden itibaren, Oturma Eylemine başlıyorum…

Adaletsizliği Bize Kanıksattıramayacaklar.

Emeğimizle Varız Hakkımızı İstiyoruz.”

Sizlerde Zehra Kurtay’ın direnişine destek vermek istiyorsanız bu cumartesi 30 Mart günü saat 13.00’te Strasbourg Saint Denis Kemir’in önünde başlayacak eyleme katılabilirsiniz. Zehra Kurtay’a ulaşmak için: 0033 (0) 7 53 19 97 67 nolu telefonu arayabilirsiniz. Veya facebook üzerinden; Direniş Paris @direnisparis ziyaret edebilirsiniz. Veya parisdireniscadiri@protonmail.com mail adresine destek mesajlarınızı gönderebilirsiniz.

Avrupa’da, başta Almanya, Belçika ve İngiltere’de olduğu gibi uzun zamandan beride de Fransa’da oturum hakkı gasp edilerek, temel hak ve özgürlükler kısıtlanıyor. Avrupa ülkeleri tarafından göçmenlerin politik iltica hakları yok edilmek isteniliyor . Bunun için tek çarenin ise direnmek olduğu vurgulanmaktadır. Bu yaşanan adaletsizliklere karşı şuan Almanya’da yapılan oturma eylemleri ile mücadele verilmektedir.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.