Macron tokatlandı

Fransa Cumhurbaşkanı Macron 8 Haziran günü Drome bölgesinde ziyaretlerde bulundu. Macron, öğleden önce Tain-l’Hermitage şehrindeki otelcilik ve restorant üzerine eğitim verilen liseyi ziyaret etti. Okulun bahçesinde halkı selamlama şovu yapmak için kitleye yanaştığı esnada halktan biri kolunu tutarak kendine doğru çekti ve tokatı bastı Macron’un suratına. Korumalar derhal Macron’u tokatlayan şahsa saldırarak gözaltına aldı. Neye uğradığını şaşıran Macron, korumaları şahsı gözaltına alırken şahsı sözleri ile taciz ediyordu ama bu esnada ne dediği duyulmuyordu.

Fransa Cumhurbaşkanı Macron’ı tokatlayan şahıs ile birlikte bir kişi daha gözaltına alındı.

Olaydan kısa bir süre sonra basının açıklamasında bulunan Valence Cumhuriyet Savcılığı Alex Perrin, söz konusu saldırgan ile birlikte bir kişinin daha gözaltına alındığını duyurdu.

Alex Perrin, « Gözaltına alınan iki kişi 28 yaşında ve Drome bölgesinde ikamet etmektedir. Kişilerin sicileri temiz. Haklarında gereken soruşturmanın yapılacaktır…” dedi.

E dünyada Macron’a kaç kişi geçmiş olsun diyebilir? Eminiz tüm dünyanın faşistleri, emperyalist liderleri geçmiş olsun diyenler arasında olacaktır. Ancak kaç kişi  tokatlayanın eline sağlık der? Belki buna istatistik bir  cevap vermek pek mümkün olmayabilir ancak bu tokatla başta Fransa halkı olmak üzere tüm dünya halklarının içine su serpilmiştir…

Sosyal ağlarda paylaşın