HALK DÜŞMANI İKTİDAR TETİKÇİSİ AVUKAT VE SAVCILAR YENİLECEK HALKIN AVUKATLARI KAZANACAK!

Bu yazı haftalık siyasi dergi Halk Okulu 83. sayısından alınmıştır.

Bartın’ın Amasra ilçesinde Türkiye Taşkömürü Kurumu’na (TTK) ait maden ocağında 14 Ekim 2022 tarihinde yaşanan katliamda, 43 maden emekçisi katledilmiş ve 9 maden emekçisi yaralanmıştı.

TTK Amasra Müessesesi’ne ait madende yaşanan patlamaya ilişkin 8’i tutuklu 23 sanığın yargılanmasına 25 Nisan’da başladı. Günlerce süren duruşmalar sonrasında duruşma 24 Temmuz 2023, saat 10.00’a ertelendi.
Duruşmalarda bir kez daha şu görüldü ki, faşizmin mahkemeleri hukukun değil, sınıfının çıkarlarının gere-ğini yapmaktadır. Patronların, faşizmin gücünün korunmasına hizmet eder, onların suçlarını aklamaya çalışır.
Davanın en ilgi çeken ve mahkemenin asıl karakterini gösteren olaylardan biri, Çağla Dursun isimli AKP’li avukatın halk düşmanı tavırlarıydı.


Davanın ilk iki gününde, işletme müdürü Selçuk Ekmekçi’nin avukatı Çağla Dursun halk düşmanı tavırla-rıyla dikkat çekti. Mahkeme başlar başlamaz “Psikolojimiz bozuluyor” gerekçesiyle madenci ailelerinin duruşma salonundan çıkartılmasını istedi. Faşizmin aklayıcısı sıfatıyla salonda siyaset yapmıyormuş gibi, CHP Bartın Milletvekili Aysu Bankoğlu’nun “Burası siyaset arenası değil” diyerek duruşma salonundan çıkarılmasını istedi. Tüm bunlar yetmezmiş gibi, patlamada oğlunu kaybeden bir anneye “Başınıza gelenleri hak etmişsinizdir” diyecek kadar kendini kaybeden bir avukat müsveddesiydi.


Şimdi Soralım Kimdir, Bunca Pervasızlaşarak Halka Saldıran Çağla Dursun?


Erzurum doğumlu olan Dursun; 2015’te Eastern Mediterranean University’nin Hukuk Fakültesi’nden, 2018’de Near East University’nin Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. Zonguldak’ta yaşıyor.
Çağla Dursun, Şu anda Yargıtay üyesi Yüksel Kocaman’la Ankara Cumhuriyet Başsavcısı olduğu dönemde evlenen Ayça Dursun’un kardeşi. YükselKocaman ve Ayça Dursun, 20 Eylül 2020’deki nikâh törenlerinin ardından Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’la fotoğraf çektirmişti.


Bugünün Yargıtay üyesi AKP tetikçisi Yüksel Kocaman, yani Çağla Dursun’un yükselme garantisi eniştesi, lüks harcamalarıyla da gündem olmuştu.
Bu yakın ilişkiden olacak ki sıradan bir staj bitirme ve büro açma haberleri bile Zonguldak gazetelerinde yer buldu Çağla Dursun’un.
Çağla Dursun, Tayyip Erdoğan ve TBMM Başkan Mustafa Şentop’u ziyaret edip fotoğraf çektirip, bunları kariyer basamaklarını tırmanmakta kullanacak kadar AKP’li.


Av. Çağla Dursun, eski AK Parti Seçim İşlerimden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı ve halen AKP üyesi. AKP il yöneticisi olarak açıklama yapacak yetkiye sahip.
Çağla Dursun’un, Erdoğan Ailesi ile ilişkileri de halk düşmanı tavrının nedenini açıklıyor.
Henüz yeni bir avukat olan Dursun yükselmenin iktidara yaranmak olduğunu bilerek ilişkilerini şimdiden ona göre kuruyor.
Emperyalizm ve faşizm; Mustafa Erdoğan hukukçular işte böyle haysiyetsiz, halk düşmanı olsun ve sömürücüleri aklamak dışında bir iş yapmasın istiyor. Bu sebeple Akın Gürlek, Can Tuncay, Yüksel Kocaman, Ersin Esenal, Tamer Keskin gibi cübbeli cellatların önü genç yaşta açılıyor. Terfi üstüne terfi alıyor, halk düşmanlığında cesaretlendiriliyorlar.


110 ülkeden 2 milyonu aşkın avukatın da tanıklık ettiği gibi, halkın avukatlarına, aleyhte tek bir delil olmadan, yalnızca halkın adil yargılanma hakkına sahip çıktıkları için 159 yıl hapis cezası veren Akın Gürlek, iktidarın Adalet Bakanı Yardımcısı yapılarak ödüllendirilmiştir.
Çağla Dursun da, genç avukatlara “örnek” olsun, onun gibi avukatlık yapılsın isteniyor. Ancak başara-mazlar; çünkü tarihsel ve siyasal olarak haksızlar! Çünkü bizim gibi yeni sömürge ülkelerde devrimin iki dinamiği yoksulluk ve adaletsizliktir. Halkın adalet mücadelesi karşısında, adaletsizlik yenilmeye mah-kûmdur!
Halkımızın da halk çocuğu genç avukatların da yüzü ve gönlü, adalet savaşçılarına dönüktür. Onlar, Çağla Dursun gibi şeref ve haysiyet yoksunu halk düşmanlarını değil, Halkın Hukuk Bürosu’nun adalet mücadele-sini örnek almaya devam edecektir.

Sosyal ağlarda paylaşın