Boran Yayınevi’nden Yeni Kitap: Yaşasın Sosyalizm

Boran Yayınevi yeni bir kitap duyurusu yaptı. Yaşasın Sosyalizm isimli kitabın yazarı Dev-genç’li Ulaş inci. Yazar hakkında ölüm orucu gazisi İleri Kızılaltun’un yazdığı kısa bir giriş ile tanıtımı yapılan kitabı sitemizden indirebilirsiniz.

indirmek için tıklayın

Yazar Hakkında:

Ulaş İnci, 5 Ekim 1997’de İzmir’de doğdu. Kendisinden küçük iki kardeşiyle birlikte yoksul emekçi bir ailede büyüdü. Mücadeleyle lise yıllarında tanıştı. Kısa süre içerisinde Dev-Genç saflarında örgütlendi.

Kitabın yayınlandığı tarihe kadar birçok gözaltı ve 4 kez tutsaklık yaşadı. 3.5 yıl faşizmin tecrit hücrelerinde Özgür Tutsak kimliğiyle mücadelesini sürdürdü.

Sosyalizmin kazanımlarına dair dünya devrim deneyimlerini araştırmaya da yine bu tutsaklık koşullarında başladı. Son tutsaklığında ev hapisiyle tahliye edildi ve 5 ay ev hapsinde kaldı. Bu süre içerisinde de üretmeye devam etti.

Kitabın yazarı, yalnızca mücadele pratiği ile değil, teori üzerine çalışma ve üretimleriyle de kavga kaçkını tasfiyecilerin “kuşaklar edebiyatı”na karşı Kızıldere geleneğinin kesintisizliğinin bir örneğini daha sunmuştur. Ve kuşkusuz sosyalizme dair söz söyleme hakkı bu uğurda mücadele edenlerindir.

Kolektif bir üretimin sonucu siz okurlarıyla buluşan bu kitabın yazarları, hapishanelerde ve dışarıda bağımsızlık, demokrasi ve sosyalizm için mücadele etmeye devam ediyorlar.

İleri KIZILALTUN

Sosyal ağlarda paylaşın