Emine Şenyaşar hakim önünde.

AKP faşizmi iki oğlunu ve eşini katlettiği, bir oğlunu ise halen hukuksuz bir şekilde hapiste tuttuğu Emine Şenyaşar’a dava açtı. AKP faşizmi, kendi ahlaksızlığına uygun bir şekilde adaletsizliğe mahkum ettiği Emine Şenyaşar’a zulmünü katmerleştiriyor.

16 Mayıs günü Emine Şenyaşar, AKP eski Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’a “hakaret” ettiği iddiasıyla hakim karşısına çıktı.

İki oğlu ve Eşinin katledilmesinin ardından 9 Mart 2021’de bir direniş başlattı Emine Şenyaşar. Tam 785 gündür yaşanan katliamdan sağ kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar’ın serbest bırakılmasını istiyor.

Adalet için direnişini sürdüren Emine Şenyaşar, 16 Mayıs günü “kamu görevlisine hakaret” iddiasıyla hakim karşısına çıktı. Urfa 5. Sulh Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya Emine Şenyaşar’ın oğlu Ferit Şenyaşar da katıldı.

Kamu görevlisi diye adlandırdıkları AKP faşizminin işkencecileri, her fırsatta Emine Şenyaşar’ın direnişine engel olmaya çalıştı. Yasakladı, gözaltına aldı, işkence yaptı… bir annenin adalet istemesine engel olmak içindi.

Emine Şenyaşar, hakkındaki iddiaları reddetti. Şenyaşar’ın avukatları ise, açılan soruşturmada polislerin görevlilerini kötüye kullandığını söyledi.

Mahkeme, mütalaanın hazırlanması için duruşmayı 8 Haziran’a bıraktı.

Sosyal ağlarda paylaşın