Halk Cephesi’nden 11-14 Ekim Polis Terörüyle İlgili Açıklama: “Korkuları Büyüktür… Faşist AKP İktidarı Baskın ve Gözaltılarla Haklı ve Meşru Mücadelemizi Engelleyemez”

16 Ekim 2023 

gha

Halk Cephesi’ne yönelik İstanbul, Ankara ve Hatay’daki saldırılarla ilgili olarak Halk Cephesi tarafından bir açıklama yapıldı.
Açıklamada, Ankara’daki saldırı ve gözaltıların bir “komplo” olduğu belirtilirken, devrimcilerin alın teriyle kurulan Küçükarmutlu’ya yönelik saldırıda, hem Vefa Evi’ne, hem Cemevi’ne saldırıldığı vurgulandı.

Halk Cephesi açıklamasında saldırıların nedeni olarak “Yönetemeyen, halkı açlığa mahkûm eden AKP devrimcilere saldırmaktadır.” denildi.
Açıklamanın sonunda ise “baskı, gözaltı ve tutuklama terörleri bizleri doğru bildiğimiz yoldan vazgeçiremeyecek.” deniliyor.

Açıklamayı aşağıda yayınlıyoruz:

“11 Ekim sabahı 6.00’da üç kez işten atılan ve iki kez direnerek zafer kazanan işçi Türkan Albayrak ve Grup Yorum emekçisi Bahar Kızılaltun evlerinden gözaltına alındı. Çayan’da bulunan Zafer Evi’de basıldı. Evde bulunan Mehmet Tunçay baskına karşı direndiği için gözaltına alındı.

ANKARA POLİSİ TARAFINDAN KURULAN KOMPLO!
Ankara Polis Komplolarla Devrimcileri ve Devrimci Avukatlığı Teslim Alamayacak 13 Ekim gece 2 sıralarında Ankara’da yapılan ev baskınlarında Ankara ÇHD Şube Başkanı ve Halkın Avukatı Ceren Yılmaz, Ankara ÇHD Şube Yöneticisi Halkın Avukatı Fatih Gökçe, ÇHD üyeleri Bilge Topçu ve Ilgın Gökçe ile Semiha Eyilik isimsiz bir ihbar ve savcının yazılı talimatıyla gözaltına alındı.
Ankara polisinin kurmaya çalıştığı yeni bir komplo olduğu gözaltı gerekçesinde açıkça görülmektedir. Ankara polisi tarafından kurulan bu komplo ilk değildir. Geçtiğimiz yıllarda da birçok Halk Cepheli kurulan komplolarla tutuklanmış ve sonrasında sürdürülen kampanyalarla komplolar çökertilerek Halk Cepheliler zulmün elinden alınmıştı. 13 Ekim’in ilk saatlerinden itibaren sergilenen oyun bu yüzden bizlere çok tanıdık gelmektedir. Bir kez daha komplolarla tutuklanmak istenen devrimci avukatlık geleneğidir. Fuat Erdoğan’dan Ebru Timtik’e yaratılan direniş gelenekleriyle oluşturulan devrimci avukatlık geleneği, emperyalizme ve faşizme karşı sürdürülen mücadele ne yapılırsa yapılsın teslim alınamayacaktır.

AKP POLİSİ, KÜÇÜKARMUTLU MAHALLESİ’NDE POLİS TERÖRÜYLE HALKI TESLİM ALAMAYACAK!

Devrimcilerin alın teriyle kurulan Küçükarmutlu Mahallesi’nde 13 Ekim günü sabahın ilk saatlerinde AKP polisi baskınlarıyla terör estirdi. 15 ev arama gerekçesiyle basıldı. Basılan evler arasından Sevgi Erdoğan Vefa Evi de vardı. Vefa evine yapılan baskında Özlem Balkı ve Halk Okulu Dergisi Sahibi ve Yazı İşleri Müdürü olan tekerlekli sandalyede hayatını tek başına idame ettiremeyen İrfan Yılmaz gözaltına alındı. Evine yapılan baskında birçok sağlık sorunu olan TAYAD’lı Hatun Polat gözaltına Lübnan’dan kaçırılarak 6 ay boyunca işkenceyle bedeninde 898 yara açılan, iki yıldır ev hapsinde elektronik kelepçeyle tutulan ve 12 Ekim günü ameliyat olan ve hala da hastanede bulunan Ayten Öztürk’ün de evi arama gerekçesiyle basılarak talan edildi.

KATİL POLİS İBADETHANELERİMİZDEN KANLI ELLERİNİ ÇEK!

Katil polis kirli postallarıyla, kapıları kırarak Küçükarmutlu Pir sultan Abdal Kültür Derneği Sarıyer Şubesi Zeynep Yıldırım Cemevi’ni bastı. İbadethanelerimizi pis botları kanlı elleriyle bir kez daha kirlettiler. Baskında cemevi yöneticisi Dursun Çiçek gözaltına alındı. Buradan yineliyoruz ibadethaneler bizim en kutsallarımızdır. AKP’nin polisi pis kanlı ellerini ibadethanelerimizden çekmelidir.

MÜCADALEMİZDEN VAZGEÇMEYECEĞİZ!

11 ve 13 Ekim günlerinde yaşanan baskınlar AKP faşizminin yönetememe krizinin büyüdüğünü göstermektedir. Yönetemeyen, halkı açlığa mahkûm eden AKP devrimcilere saldırmaktadır. Korkuları büyüktür. Bu korku onların etrafını öyle bir kuşatmıştır ki; 70 yaşlarındaki yaşlı ve hastalıkları olan annelerimizi, tekerlekli sandalyede yaşayanlarımızı sabah uykularından uyandıracak kadar acizce saldırmaktadırlar.

Ne yaparlarsa yapsınlar bizler haklı ve meşru mücadelemize devam edeceğiz. Hiçbir baskı, gözaltı ve tutuklama terörleri bizleri doğru bildiğimiz yoldan vazgeçiremeyecek. Halkımızın kurtuluşu için, emperyalizme, oligarşiye ve faşizme karşı mücadelemizi büyüterek devam ettireceğiz.”

Sosyal ağlarda paylaşın