Ankara, İstanbul ve Hatay’da Halk Cephesi’ne Karşı Polis Terörü: 23 Ev ve Demokratik Kurum’a Baskın! 18 Gözaltı!

16 Ekim 2023 

gha

Faşist AKP iktidarı, Halk Cephesi’ne, halkın avukatlarına, halkın sanatçılarına yönelik saldırıları, 11, 13 ve 14 Ekim’de yapılan baskınlarla sürdü.
İstanbul, Ankara ve Hatay’da polis tarafından yapılan saldırılarda, 21 Ev, 2 demokratik kuruma polis tarafından baskın düzenlenirken, üç şehirde toplam olarak 18 kişi gözaltına alındı.

GÜN GÜN SALDIRILAR ŞÖYLE GERÇEKLEŞTİ:

= 11 Ekim sabahı, Grup Yorum üyesi Bahar Kızılaltun evinden gözaltına alındı.

= 11 Ekim sabahı, devrimci işçi hareketinden Türkan Albayrak evinden gözaltına alındı.

= 11 Ekim: İstanbul Çayan Mahallesi’nde bulunan Zafer Evi’ne polis tarafından baskın düzenlendi. Evde bulunan Mehmet Tunçay baskına direndiği için gözaltına alındı.

= 13 Ekim: Gece 02.00 sıralarında Ankara’da yapılan ev baskınlarında Ankara ÇHD Şube Başkanı ve Halkın Avukatı Ceren Yılmaz, Ankara ÇHD Şube Yöneticisi Halkın Avukatı Fatih Gökçe, ÇHD üyeleri Bilge Topçu ve Ilgın Gökçe, gözaltına alındı.

= 13 Ekim: Ankara’da Semiha Eyilik evi basılarak gözaltına alındı.

= 13 Ekim: İstanbul Küçükarmutlu Mahallesi’nde 15 ev arama gerekçesiyle basıldı. TAYAD’lı Hatun Polat gözaltına alındı.

= 13 Ekim: Küçükarmutlu Mahallesi’ndeki Sevgi Erdoğan Vefa Evi’ne polis tarafından baskın düzenlendi.
Vefa Evi’ne yapılan baskında Özlem Balkı ve Halk Okulu Dergisi Sahibi ve Yazı İşleri Müdürü olan tekerlekli sandalyede hayatını tek başına idame ettiremeyen İrfan Yılmaz gözaltına alındı.

= 13 Ekim: Aynı gece, hastanede bulunan Ayten Öztürk’ün evi arama gerekçesiyle basılarak talan edildi.

= 13 Ekim: İstanbul’da Küçükarmutlu Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Sarıyer Şubesi Zeynep Yıldırım Cemevi’ne polis tarafından alçakça baskın yapıldı.
Polis, Cemevi’ninm kapılarını kırarak içeri girdi. Baskında cemevi yöneticisi Dursun Çiçek gözaltına alındı.

= 14 Ekim: Hatay’ın Çekmece Mahallesi’nde sabahın ilk saatlerinde Halkın Gücü Mahallesi polis tarafından basılarak devrimciler ve aileler işkencelerle gözaltına alındı. Halkın yaptığı yerler yıkıldı.
Mahalleye yapılan baskında gözaltına alınanların isimleri: Deniz Özçelik, Mehmet Dersulu, Ayçe İdil Kayıkçı, Gülten Matur, Filiz Özçelik, Ali Cemal.

(11 Ekim günü gözaltına alınan Mehmet Tunçay 12 Ekim’de, Türkan Albayrak ve Bahar Kızılaltun 13 Ekim’de savcılıktan; 13 Ekim’de gözaltına alınan İrfan Yılmaz, Özlem Balkı ve Hatun Polat aynı gün serbest bırakıldılar.
Hatay’da Halkın Gücü Mahallesi’nden gözaltına alınanlar, akşam saatlerinde serbest bırakıldılar.)

Sosyal ağlarda paylaşın