Halk ADALET İstiyor: Hendek İçin Adalet!..

 

Sakarya Hendek’teki Büyük Coşkunlar havai fişek fabrikasında meydana gelen patlamada 7 işçinin ölmesiyle ilgili davaya bugün devam ediliyor.
Patlamanın ardından açılan davanın ilk duruşması Sakarya 1’inci Ağır Ceza Mahkemesinde başladı.
Katledilen işçilerin aileleri yürümek istedi. Polis yürüyüşe engel oldu.
Çünkü burası Türkiye.
Katledilirsiniz, katiller cezasız kalır. Soyulur, dolandırılırsınız, dolandırıcılar cezasız kalır. Hakkınız gasp edilir, gasp edenler elini kolunu sallayarak dolaşmaya devam eder. Tecavüze uğrarsınız, tecavazcüler polis ve yargı korumasına alınır. İşkenceye uğrarsınız, işkencecilerinize dokunulmaz bile. İş cinayetlerinde katledilirsiniz, patronlar cezasız kalır.

Patlamada katledilen 7 işçinin ailesi, yakınları ve adalet isteyen halktan insanlar, bu taleplerini dile getirmek için yürümek istediler. Önlerinde açık, net bir sözün yazılı olduğu bir pankart taşıyorlardı: “HENDEK İÇİN ADALET!”
Polis yürüyüşü engellemeye çalıştı, aileler buna rağmen bir süre yürüdüler.
Daha sonra ise, ailelerin mahkeme salonuna girişleri engellendi.
Gerekçe de komik: Salon küçük.
O zaman büyük salonda yapın.
İnsanlar adalet istiyor.
Duruşmada bulunmak istiyor.
Fakat katiller ve katillerin hamisi olan polis ve yargı, her zamanki gibi, halkın, haklının değil, haksız olanların yanında.

 

 

DURUŞMA MART’A ERTELENDİ

Mahkeme, tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına, duruşmanın fiziki koşulları uygun, tüm müştekilerin içeri alınabileceği bir salonda yapılmasına karar verdi ve duruşmayı erteledi.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.