Halka düşmanlık kapı duvar kırdırdı

Boğaziçi üniversitesi protestosu AKP faşizmini kudurttu. Polislerinin iplerini çözen AKP iktidarı protestoların önüne geçmeyi ve protestolara katılanları cezalandırmayı amaçlıyor.

Pazartesi günü başlayan eylemlerin hemen ertesi günü öğrencelerin evine baskın düzenleyen AKP’nin polisi evde bulamadığı öğrencinin evinin duvarını kırarak içeri girdi.  Fotoğraf her şeyi açık ortaya seriyor. AKP ken

disine karşı çıkanlara, kendisinden olmayanlara neyi reva gördüğünü kapıları kırarak, duvarları delerek göstermeye çalışıyor. Belki de basit bir tebligatla ulaşabileceği öğrencilere bu yapılanlar AKP politikalarına karşı çıkılmasına duyulan hazımsızlık ve düşmanlık.

Seçimlerde AKP’den aday olan Melih Bulu’nun Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör olarak atanmasını protesto eden öğrenciler dün sabaha karşı ev baskınlarıyla gözaltına alındı. 28 öğrenci hakkında kararı çıkarılırken, 19’u gözaltına alındı.

Hakkında gözaltı kararı bulunan bir Boğaziçi Üniversitesi öğrencisinin adresine giden polis, genci evde bulamayınca koçbaşı ile kapıyı kırmaya çalıştı. Kapı kırılmayınca ise duvarı kırarak içeri girdi.

Müvekkilinin kendisine kapının fotoğrafını gönderdiğini belirten avukat Metin Sezgin, “Sabah saatlerinde müvekkilim beni aradı ve fotoğrafı gönderdi. Kendisinin değil ailesinin yaşadığı ve resmi olarak ikametgahının bulunduğu adrese baskın yapılmış. Evde kimseyi bulamamışlar. Bulamayınca kapıyı koçbaşı ile kırmaya çalışmışlar. Kapı da kırılmaynca duvarı kırmışlar” dedi.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.