“Haksızlığa uğradığı için açlık grevi yapabilen bir insan adalet inancını kaybetmemiş demektir. Adaletin yerini bulabileceğine dair inanç bizi ayakta tutan şeydir.”

Açlık grevlerinin sıkça gündeme geldiği, her konuda her hangi bir haksızlığa, adaletsiziğe karşı belki dünyada en fazla açlık grevi yapılan ülkelerin başındayız. Haklarını alabilmek için bedenini açlığa yatırmış insanların olduğu ülkemizde, açlık grevi yapan insanların taleplerinin yerine getirilmesi için kılını kıpırdatmayan bazı çevreler açlık grevinin gerekli olup olmadığını, etkili bir eylem mi tartışmaları yürütmeyi tercih ediyor. Açlık grevinin en etkili politik eylem olduğunu unutan bu çevrelere Nuriye ve Semih’in sürdürdüğü açlık grevinin 31. gününde  Selçuk Kozağaçlı yaptığı konuşma ile cevap veriyor.

“Haksızlığa uğradığı için açlık grevi yapabilen bir insan adalet inancını kaybetmemiş demektir. Adaletin yerini bulabileceğine dair inanç bizi ayakta tutan şeydir.” diyerek adaletin önemine vurgu yaptığı konuşmasında açlık grevi yapanlar için:

“Onlar aç kalarak bizim adalete olan inancımızı, kendilerinin adalete olan inancını temsil ediyorlar. Bize bunu söylüyorlar. Adil bir dünyaya haklarımızı elimizden gaspettiğini geri alabileceğimize dair inancımızı kaybetmediğimizi göstermek için açlar…” dedi.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.