50. Yıl Şenliği Valilik Kararıyla Yasaklandı O DEV-GENÇ, 50 YILDA NE YASAKLAR GÖRDÜ

Résultat de recherche d'images pour "devgenc"

Dev-Genç, bu toprakların en köklü örgütlerinden biridir.
Bu yıl, 50. yılına ulaşan bir gençlik örgütü.
Dev-Gençliler, geçen hafta 50 yıl şenliği yapmak istediler İstanbul’da. Şenliğin günü, 10 Kasım pazar günüydü. Salonlarını tuttular. Haftalar öncesinden hazırlıklarını, çağrılarını, afişlerini yaptılar.
Ev ev, sokak sokak, halka Dev-Genç’i anlatıp şenliğe çağırdılar.
Ancak AKP iktidarı, bir gün kala şenliği yaaklama kararı verdi. Polis bir gün önce salona gelerek valiliğin yasaklama kararını bildirdi.
Şenliğin yapılacağı gün, polis, şenliğin yapılacağı bölgeye, tomalarıyla, sivil resmi araçlarıyla gelip, saatlerce bekledi.
Yasaklama baskısı, 9 Kasım’da Dev-Genç adına yapılan bir açıklamayla halka ve gençliğe duyuruldu. Açıklamada, AKP faşizminin şenliği yasaklama gerekçeleri şöyle özetlendi:

“Çünkü… Şenliğimizde tiyatroyla, canlandırmalarla, sinevizyonlarla halka taşıyacağımız tarihimizden korkuyor!
Dev-Genç’in tarihi,Mahirlerle kök salıp Dayıyla filize duran umudun tarihidir!
Şenliğimiz yasaklanıyor çünkü, bir salon dolusu insanın tek yürek olup Dev-Genç’in 50.yıl coşkusunu kuşanmasını demek, hesap gününün yaklaşması demek!
Çünkü Dev-Genç demek, en zorlu koşullarda, imkansızlıklar altında, kuşatmanın ortasında imkansızı olur kılmak demektir!
Bu yüzden her Dev-Genç’li emperyalizm ve işbirlikçisi AKP için bir tehdittir!
AKP Faşizmi Şenliğimizden, Bildirimizden, Pankartımızdan Korkuyor!
Her Etkinliğimizi Yasaklıyor, Her Çalışmamıza Saldırıyor Çünkü; Potansiyelimizi Çok İyi Biliyor!”

“Yasaklama çaresizliğinizdir”
Açıklamada, AKP’nin yasaklama kararının, şenlik günü şenliğin yapılacağı alanda estirilen polis terörünün AKP’nin gücünü değil, güçsüzlüğünü gösterdiği belirtilerek bu konuda şunlar vurgulandı:
“Bu gün, tek bir cümleyle valilik adına yasaklama kararı çıkarabilir, şenliğimizin yapılacağı yerde tenekelerinizle bekleyebilir, gelenlere tehdit ve tacizlerde bulunabilirsiniz! Bu ne sizin gücünüzü ne de başarınızı gösterir! Bu, çaresizliğinizdir! Bu, acziyetinizdir!
Acizsiniz, yasaklama kararını son gün açıklayarak bizi alternatifsiz bırakmaya çalışacak kadar acizsiniz!
50 yıldır bir kez olsun halk düşmanlarının baskılarına boyun eğmedik! Sonu ister tutsaklık olsun ister şehitlik,bir an olsun düşüncelerimizden ödün vermedik!”

“Araştırmayan sorgulamayan biat eden bir nesil istiyorlar.”
“Bize yaşlarımızdan büyük cezalar veriyorlar.”
50 yıl şenliğinin İstanbul Valiliği tarafından yasaklanmasıyla ilgili olarak Liseli Dev-Genç tarafından da bir açıklama yapıldı. “Faşizmin Yasaklamaları Dev-Genç’i Bitiremez!” başlığını taşıyan açıklamada, yasaklamanın, faşizmin onyıllardır gençliğe yönelik politikalarının bir devamı olduğu vurgulandı. Açıklamanın bir bölümünde, faşizmin nasıl bir gençlik istediği şu şekilde özetlendi:
“DEV-GENÇ, liselerde ve üniversitelerde okuyan, işçi, köylü gençliğin sesi soluğu oluyor. Faşizm on yıllardır ülkemizde gençliği apolitikleştirmeye çalışıyor. Gençliğin yozlaşmasını, kendi kültürüne yabancılaşmasını istiyor. AKP faşizmi gençliğe dair her konuşmasında “dindar ve kindar”bir nesil yetiştirmek istediğini dillendiriyor. Çünkü araştırmayan sorgulamayan biat eden bir nesil istiyorlar.
İşte Dev-Genç’i 50 yıldır bundan dolayı önlerinde bir tehdit olarak görüyorlar. Azgınca, pervasızca Dev-Gençlilere saldırıyorlar. Kurumlarımızı basıyor, Dev-Gençlileri gözaltına alıyor, günlerce şubelerde ve hapishanelerde işkence yapıyorlar. Bize yaşlarımızdan büyük cezalar veriyorlar.”
Açıklamada AKP iktidarına ve faşizme “50 yıllık tarihimizi yasaklamalarla mı bitirecek, yok edeceksiniz?” sorusunu yönelten Liseli Dev-Gençliler, sonuç olarak şöyle diyorlar: “Biz şehitlerimizden öğrendiklerimizle mücadelemizi büyütmeye tarihimize yeni direnişler bırakmaya devam edeceğiz! BİR KEZ DAHA HAYKIRIYORUZ DEV-GENÇ’İ BİTİREMEZSİNİZ!”

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.