Grup Yorum ve Mustafa Koçak’ın Sesi Her Yerde

5 Grup Yorum elemanının süresiz açlık grevi devam ediyor.


Mustafa Koçak’ın ölüm orucu 150. güne yaklaştı.

Görüntünün olası içeriği: 1 kişi, yazı

Adaletsizliğe uğrayan sadece Mustafa Koçak ve Grup Yorum değil. Tüm ülkede ve yurt dışındı adaletsizliğe uğruyor herkes. Mustafa Koçak ve Grup Yorum adaletsizliğe karşı en yüksek sesle “adalet istiyoruz” talebini haykırıyor sadece. Adalete aç, adaletsiz bırakılmış herkesi mücadeleye çağırıyor, seslerini yükseltmeye, seslerine ses katmaya çağırıyorlar.

 
ADALET İÇİN YAPILABİLECEK EYLEMLERİN EN BÜYÜĞÜNÜ ONLAR YAPIYOR

Adalet için bedenlerini açlığa yatırıyorlar.

Yapılan bu ağır bedelli direnişin daha da güçlenebilmesi için onların sesini dışarıya taşınması, yaptıkları direnişin herkes tarafından duyulmasını sağlamak için direnişçilerin yoldaşları, aileleri, dost ve akrabaları da onların sesini dışarı taşımaya çalışıyor her yerde.

Grup Yorum’un ve Mustafa Koçak’ın açlık direnişleri çerçevesinde Yurtta ve yurt dışında eylemlilikler yapılıyor adalet talebini daha da büyütmek için.  

Berlin’den Atina’ya, İstanbul’dan Hollanda’ya, İsviçre’den Londra’ya, Stutgart, Zürich, Brüksel, Manheim, Fransa, İzmir, Ankara, Adana, Selanik, Anvers… ülke ve Avrupa’nın bir çok şehrinde sokak eylemleri, konserler, mektup yollamalar, haftalık çadırlar, haftada bir gün, haftada iki – üç gün yapılan eylemler, her gün yapılan eylemler, her gün yapılan basın açıklamaları, gözaltılar pahasına, tutuklanma pahasına adalet talebini büyütüyor.

Bir yerde eylem başlayınca sürekliliğe dönüşüyor her ne koşulda olursa olsun o eylem devam ettiriliyor. Günlükse , her gün, haftalıksa her hafta, haftada 2,3 gün ise 2 -3 gün… kesinlikle o eylem hayata geçiyor.

Köln’de günlük açılan çadır 100.gününe yaklaşıyor, Rotterdam’da her hafta çadır kuruluyor, Zürih’te , Stutgart’ta.

Brüksel’de her Cumartesi eylemler ısrarla hayata geçirilirken, Londra’da haftada en az iki kez Fasizmin konsolosluğunun önünde adalet talebi haykırılıyor…

İzmir’de TAYAD’lılar sürekli eylem halindeler. Bir saat şehrin bir yerinde diğer bir saat başka yerinde sonra hapishane önünde…

İstanbul mahalleler adalet için kaynıyor, kahve konuşmaları paneller…

Hollanda’da uzun yürüyüş yapılıyor aynı amaçla.

Adalet talebi büyüyor.

Kimi yerde 2-3 kişiyle yapılıyor eylemler kimi yerde 15-20 kimi yerdeyse 50-100 kişiyle. Adalete özlem adalete olan açlık yapılan eylemlerin devamlılığındaki ısrarda kendini gösteriyor. Mücadele geleneği eylemliliklerin yapıldığı her yerde kök salıyor  sökülmesi imkansız  derinliklere ulaşıyor.  Pankartlar, afişler pullamalar, dövizler, protesto faksları, paneller ve destek açlık grevleri gibi sayısız eylemlilikler ile direnişlerin odaklandığı zafere odaklanan, destek ve dayanışma eylemleri…

Bir tarih yazılıyor duvarlara, bezlere, mektup kağıtlarına, sokaklara, hapishane önlerine, TEM işkencehanelerine… Halkın belleğine silinmez harflerle işleniyor direnme savaşını sürdürenlerin tüm yarattıkları.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.