CHP Toplu İntiharlara Çözümü Buldu: Siyanür Satışı Araştırılsın (!)

Son 1 hafta içerisinde ülkede 4 kere toplu intihar yaşandı. Halkın yüreğini yakan toplu intiharlar ile ilgili CHP dünyaya “muhalefet nasıl yapılır dersi” verdi. Ya da muhalefet nasıl yapılmaz dersi. Buna göre CHP, siyanür gibi zehirli kimyasal maddelerin, başta internet olmak üzere birçok yerde satışının zorlaştırılması, kontrol altına alınması amacıyla Meclis Araştırması açılmasını istedi.  CHP’ye göre siyanür satışları araştırılır ve satışlara engel olunursa toplu intihar vakaları da yaşanmaz.

Halkın yoksulluk ile başedememesine, işsizlik ve yoksullaşmanın yarattığı çaresizlik, bir babanın çocuğunun beslenme ihtiyacını dahi karşılayamaması, toplu intiharın yaşandığı 4 olayda da birikmiş kira borçları, yarınsızlık, umutsuzluk…  bunlar değil de, eğer “siyanür satışları kontrol edilirse ihtiharların önü kesilir” gibi yepyeni bir fikir ile siyaseti farklı boyutta yapan CHP’li milletvekilinin verdiği araştırma önergesinde “insan sağlığı açısından son derece tehlikeli olan siyanürün, birçok endüstri kolunda ve madencilikte kullanıldığı” anımsatıldı. “Siyanürün, internet üzerinden beyanla satın alınabildiği, bunun için yazılı yetki belgesi aranmadığı” belirtildi. 

Belli ki CHP’ye göre her önüne gelen siyanür aldığı için toplu intiharlar yaşanıyor. Buna göre CHP kendini yakmalara karşı da benzin satışlarını kontrol altına alınması ve zorlaştırılması için araştırma önergesi vermesi gerekir. CHP’nin bu konuyu nasıl gözden kaçırdığı merak konusu…

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.