“Grup Yorum üyesi isen Nişanlını göremezsin”

İstanbul Silivri 9 No’lu hapishanede tutuklu bulunan Grup Yorum üyesi olan kardeşi Emel Yeşilırmak ile görüşen Ebru Yeşilırmak (30), aynı hapishanede tutuklu bulunan nişanlısı Ümit Çimen (34) ile “sakıncalı bulunduğu” gerekçesi ile görüştürülmüyor.

Sakıncalı !

Kardeşi ile görüşürken güvenlik için sakınca bulmayan hapishane idaresi nişanlısına görüş yasağı getirdi. Keyfilikte sınır tanımayan AKP iktidarı özellikle Grup Yorum üzerinde uyguladıkları baskıda artık hiçbir hukuki, meşru, ahlaki ölçüye sahip olmadıklarını gösteriyorlar.

Hâkimliğin kararına karşı Silivri Ağır Ceza Mahkemesi’ne yapılan itirazın da reddedildiğini kaydeden Yeşilırmak, hukuki herhangi bir gerekçenin olmadığını belirterek “Herhangi bir güvenlik sorunu olmuş olsaydı kardeşimle de görüştürülmemem gerekiyordu. İnfaz hâkimlikleri noter gibi cezaevi yönetimi ne karar alırsa, hiçbir değişiklik olmadan aynı şekilde onaylıyor. Talebimizi ağır ceza mahkemesi de reddetti. Bu hukuksuzluğun üzerine gittikçe görüştürülmememiz için daha fazla ısrar ediyorlar. Tamamıyla keyfi bir uygulama” ifadelerini kullandı. 

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.