Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek: “Sanatıma engel olunmaya devam edildiği sürece, ölümü göze aldım”

Bugün itibariyle ölüm orucunun 214.gününde olan İbrahim Gökçek kendisini cezaevinde ziyaret eden CHP milletvekilleri aracılığıyla konuştu. CHP’li vekiller Turan Aydoğan ve Mahir Polat, İbrahim Gökçek’in şu sözlerini aktardılar:

‘Sanatımı yapmak istiyorum. Sanatıma engel olunmaya devam edildiği sürece, ölümü göze aldım. Kültür merkezinden alındım, zaten yurtdışına gidip geliyorum. Kaçma şüphem olsa zaten gittiğim yerlerden dönmezdim. Tutuklu olmam sanatıma darbedir’ 

İzmir Milletvekili Mahir Polat da ziyarete ilişkin şu bilgileri paylaştı:

“İbrahim Gökçek, bir yanıyla yaşama tutunuyor, bir yanıyla ölüme yürüyor. 2019 yılının ilk aylarında tutuklanmış ve hala ortada iddianame dahi yok. Böylesi bir hukuksuzlukla karşı karşıya. Bu hukuksuzluğa karşı ölümü orucuna girmiş fakat yaşamdan vazgeçmiş değil. Besteler yaptığını tiyatro oyunları yazdığını söyledi. Gitar çalmak istediğini söyledi.

Öte yandan Tayad’lı Ailelerin eylemleri de devam ediyor. İstanbul ve Ankara’da yapılan destek eylemlerinde gözaltılar oldu. Mustafa’nın adalete açlığını anlatmak için Ankara Güvenpark’a çıkan Sercan Çakır, Sinan Yanbal ve Taylan Sungur gözaltına alındı. İstanbul’da ise Tayad’lı Feridun Osmanağaoğlu gözaltına alındı.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.