130 Bin İşçi İçin Grev Kararı

Otomotiv sektöründe süren toplu sözleşmelerde anlaşma sağlanamaması üzerine 130 bin işçi için grev kararı alındı.

Grev kararı, aralarında Tofaş, Oyak Renault gibi büyük otomobil fabrikalarının da bulunduğu 200 iş yerindeki 130 bin otomotiv ve yan sanayi işçisini kapsıyor.

Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak tarafından yapılan açıklamada, Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası’na (MESS) bağlı iş yerlerinde grev kararı alındığı duyuruldu.

Pevrul Kavlak, metal işçisine dayatılan yoksulluk ücretini kabul etmediklerini belirterek şöyle dedi: “İşveren ile masada anlaşamadık. Bugün itibarıyla grev kararı aldık. Sendikamız üyelerimizin hak ve özgürlükleri için mücadelesini kararlılıkla sürdürecek, temsil ettiği üyelerinden aldığı güçle yolundan dönmeyecektir. Kararımızın sendikamıza, üyelerimize ve işçi sınıfımıza hayırlı, uğurlu olsun.”

19 Ocak”ta  Bursa’da Dayanışma Mitingi

İşçiler 19 Ocak Pazar günü Bursa’da bir dayanışma mitingi gerçekleştirecekler. Mitinge sanatçı Haluk Levent’in de katılacağı belirtildi.

Karar Almaktan Daha Önemlisi Sonunu Getirmek

130 bin işçi için grev kararı alınması kuşkusuz önemli bir karardır. Ancak ülkemizdeki sendikaların niteliği ve bugüne kadarki pratikleri gözönüne alınırsa, bu kararların zaman zaman bir “blöf” niteliği taşıdığı, zaman zaman da en kritik noktada direnişlerin bitirildiğinin örnekleri az değildir. Emekçiler masabaşında satılmıştır çoğu kez.

Kuşku yok ki, böyle olmasını önlemenin yolu, işçilerin kendi taban örgütlenmelerini, kendi komite ve meclislerini örgütlemesinden geçiyor.

İşçiler, grev kararına örgütlü olarak sahip çıktıklarında, 130 bin işçinin grevi büyük bir güçtür.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.