Grup Yorum İngiltere’nin başkenti Londra’daydı

27 Ocak Cumartesi günü Grup Yorum’a Özgürlük, Nato Dağıtılsın, İdil Kültür Merkezi Basılmasın temalı konser gerçekleştirildi. 

Londra’da faaliyet yürüten Londra Pir Sultan Kültür Merkezi ve Britanya Grup Yorum Gönüllülerinin düzenlediği konsere 1600 kişi katıldı. 

Yapılan konuşmalar ve sunumlarda dünya devrim tarihinin öncüleri ve şehitlerimiz anlatılarak  Bağımsızlık, Demokrasi ve Sosyalizm mücadelesine omuz verilmesi çağrısı yapıldı. 

Sahneye ilk önce Kürtçe ağırlıklı şarkıları ile Suna Alan çıktı. Kitleye güzel bir dinleti veren Suna Alan halaylar ile programını bitirdi. 

Ayten Öztürk ile ilgili kısa bir konuşma yapılarak yaşadığı adaletsizlikler anlatılarak, İtalyan bir gazeteci tarafından yapılan ‘Ayten Devrimi’ belgeselinden kısa bir kesit gösterildi ve kısa süre içerisinde yapılacak gösterime halkımız davet edildi. 

Sonrasında Hilmi Yarayıcı sahne aldı ve şarkılarını kitle ile beraber seslendirerek keyifli anlar yaşattı. 

Son olarak sahneye devrimci sanatın temsilcilerinden ve direnişin sembollerinden Grup Yorum çıktı. Yaklaşık bir buçuk saat sahnede kalan Grup Yorum uğradıkları saldırılar, Nato’nun kültür sanat alanında saldırıları, direnişler ve tutsak Grup Yorum üyelerinden bahsetti ve kavga türkülerimizi coşku ile gerçekleştirdi.

Grup Yorum, geleneğinin devamcısı olacak olan ve umudun çocuklarından Asayra ile sahnede Güleycan parçasını beraber seslendirerek kitlede ki coşkuyu arttı. Konserin organizesinde emeği geçenler ile beraber de Bu Mahalle Bizim parçasını seslendirdi. Konserin sonunda diğer konuk sanatçılar ile beraber Ciao Bella ve Haklıyız Kazanacağız şarkılarını beraber seslendirerek kitleye unutmayacakları bir konser yaşattılar. 

Sosyal ağlarda paylaşın