Atina Yargıtay Binası önünde ADALET direnişi sürüyor.

Yunanistan(GHA)

Yunanistan Halk Cephesi üyeleri, 28 gündür süren oturma eylemleriyle, emperyalistlerin yönlendirdiği Yunanistan Hükümeti’nin devrimcilere yönelik tutuklamalara karşı direnmeye devam ediyor.

Yunanistan Hükümeti, Türkiyeli devrimcilere karşı adalet ve hukuk ilkelerini hiçe sayarak tutuklama politikalarını sürdürüyor. Bu saldırılara karşı direnen Türkiyeli devrimciler, uzun süredir Yunanistan’da mücadele veriyorlar. Daha önce tutuklanan 11 Türkiye’li devrimci, kamuoyunun ve direnişlerinin etkisiyle serbest bırakılmış olsa da, Yunanistan devleti kısa bir süre sonra yeni tutuklamalar gerçekleştirmişti. Şadi Naci Özpolat ve Hüseyin Kılıç keyfi ve tutuklanmayı gerektirmeyen gerekçelerle tutuklanmıştı.

Bu pervasız tutuklamalara karşı direnişe geçen Yunanistan Halk Cephesi üyeleri, Pazartesi, Salı, Çarşamba, Perşembe ve Cuma günleri Atina’daki Aleksandras Caddesi’nde bulunan Yargıtay Binası önünde eylemlerine devam ediyorlar.

Hergün saat 12’de Atina’daki Aleksandras Caddesi’nde gerçekleştirilen oturma eyleminde, direnişi sahiplenmeye çağrısı yapılıyor. Katılımcılar, kendilerine yönelik baskılara karşı direneceklerini, devrimcilik yapmanın suç olmadığını ve adalet taleplerini dile getiriyorlar.

GHA

Sosyal ağlarda paylaşın