Gözü Doymaz Erdoğan’dan Kendi Maaşına Yine Zam

Halk açlıkla boğuşurken asgari ücretle ilgili açıklamada “asgari ücret sene sonu belirlenir, yılda iki kez belirlenmez” diyen AKP şefi Erdoğan, maaşına bir zam daha yaptı. Yüzde 40,4 zam bu sene kendi maaşına yaptığı ikinci zam.

Bu yıl kendi maaşına ikinci zammını yapan Erdoğan, Ocak ayında maaşını yaptığı zamla 100 bin 750 TL’ye yükseltmişti.

AKP şefi Erdoğan’ın maaş zammına ihtiyacı mı var? Bunu sokaktaki çocuğa sorsanız hayır diyecektir. Dünyanın en zengin yöneticiler listesinde ilk sıralarda olan Erdoğan’ın mal varlığının büyüklüğü bilinmiyor. Ancak sadece 17-25 aralıktaki ses kayıtlarında hatırladıklarımız mal varlığının büyüklüğü ile ilgili ipucu vermeye yetiyor. Sadece bir evde nakit para olarak beklettiği ve Erdoğan’ın talimatıyla gün boyunca sıfırlandıktan sonra elde kalan, -oğlu Bilal’in ifadesiyle- küçük bir miktarı sıfırlayamamışlardı. O küçük miktar 30-40 milyon euroydu.
Evet küçük miktarı 30-40 milyon eurodur bunlar için. Bugün ülkeye çökmüş her yeri soyup soğana çevirdikleri yetmiyormuş gibi bir de utanmadan, emekçiyi 4253 TL asgari ücrete mahkum ettiği ülkede kendi maaşını 141bin 453 TL’ye yükseltiyor.

Gözlerinin doymasını bekleyenler boşuna bekler. Bu ahlaksızlık iktidarının doymadığını, utanma duygusunun olmadığını yine görmüş olduk…

Sosyal ağlarda paylaşın