Avusturya’dan da Sansüre Karşı Eylem

Avusturya’da ölüm orucu direnişçileri, Sibel Balaç ve Gökhan Yıldırım ile dayanışma açlık grevindeki Tahsin Aysu, Kronen gazetesi önünde oturma eylemi yaptı.

Ülkemizde faşizmin politikalarını teşhir eden yayıncılık, yapılmıyor denecek kadar az. Devletin yoğun sansürü ve otosansürü uyum halinde sürüyor.
Sansürü uygulayanlar sadece düzen medyası değil aynı zamanda sol, ilerici basın da bu sansürün parçası olmuş durumda.

Özellikle devrimcilerin gündemi katı bir şekilde sansürleniyor. Hapishanelerde sürmekte olan ölüm orucu direnişi 183’üncü gününe varsa da haber dahi olmuyor düzen medyasında. Çünkü faşist medya AKP faşizminin tüm suçlarının ortaklığını yapıyor.
Sol, ilerici basında da ara ara yer bulsa da, bu direnişin talepleri açısından olsun, direnişin geldiği boyut açısından olsun, direnişçilerin sağlık durumlarının ciddiyeti açısından olsun yeterli değil.

Her eylem, etkinlik direnişin duyulması sansürün delinmesi için!

Avrupa’nın her yerinden yapılan dayanışma açlık grevleri, ölüm orucu direnişçileri Sibel Balaç ve Gökhan Yıldırım’ın direnişinin sesi olma amacının yanında sansürü de delmeyi amaçlıyor.

Aynı amaçla Avusturya’da 30 günlük dayanışma açlık grevi yapan Tahsin Aysu, 20 Haziran Pazartesi günü Kronen gazetesinin önünde oturma eylemi yaptı.
Oturma eylemi yapan dayanışma açlık grevcisi Tahsin Aysu, “Seslerini duyurmak için haklı taleplerinin kabul edilmesi için, sansűr edilen haberleri bűtűn kurum ve kuruluslara halka duyurmaya calisiyorum. Hala sansür uygulayan basın kuruluşlarından biri olan Kronen gazetesinin önünde bu yüzden oturma eylemi yaptım” dedi.

Sosyal ağlarda paylaşın