Göç yolu Ege’de bir katliam daha…

27 eylül gecesi 19 kişinin bulunduğu, tamamı Türkiyelilerden oluşan botta 7 kişi boğularak öldü, 12 kişi kurtarıldı. Ölenler arasında 2 kadın, 4 çocuk ve 1 bebek var.

Ege Denizinde içinde tamamı Türkiyeli olan bir bot bu sabah battı. Sakız Adası Oinousses açıklarındaki şişme botun devrilmesi sonucu dördü çocuk ve henüz yaşını bile doldurmamış bir bebek olmak üzere toplam 7 kişi boğularak can verdi.

Yunanistan Sahil Güvenlik ekiplerinin AB sınırlarını koruyan FRONTEX ile birlikte yürüttüğü kurtarma çalışmaları sonucu 6 yaş altındaki üç çocuk ve 1 yaşındaki çocuk kurtarıldı. Beşi erkek, üçü kadın, dördü çocuk olmak üzere şu ana kadar toplam 12 kişi de kurtarıldı.

Ülkemizin yaşam koşullarında hiç bir sorun olmadığını savunan AKP ve yiyicileri, muhalefet etmeyi dahi vatan hainliğiymiş gibi göstermeye çalışıyor. Ama bu yaşanan katliam AKP faşizminin ülkeyi getirdiği hali çok açık gösteriyor. İnsanları, ölmeyi göze alarak çoluğu çocuğu ile göç yollarına düşüren AKP adaletsizliğidir. AKP zulmüdür.

AKP adaletsizliğine ve zulmüne karşı mücadele etmekten başka çare yoktur. Ötesi göç yollarında ölen bebekler, çocuklar, anneler, babalardır…

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.