Bir Garip İntihar Hikayesi…

AKP milletvekili Şirin Ünal, Ankara’daki evinde bir yıldır çalışan Özbekistan vatandaşı Nadira Kadirova’nın şüpheli şekilde ölümü çokça konuşuluyor bu günlerde. İntihar ettiği açıklaması yapılan Kadirova’nın ölümü ile ilgili çok ciddi şüpheler var. Bir AKP’linin  içinde olduğu her olayda olduğu gibi bu olayda da çok geniş bir kesim, “bir bit yeniği vardır bu işte” diye düşünüyor. AKP’nin emrindeki zift basının dışında tüm basın konu hakkında şüpheler ile ilgili sorular soruyor. Ancak soruların cevaplandığında şüphelerin ortadan kalkacağı kesin. Ama aksi olduğunda, yani hiç bir soruya cevap verilmediğinde bundan önce benzer olaylarda olduğu gibi bir suçun örtbas edildiği teorisi doğru olarak kabul edilecek.

Merakla nasıl cevaplanacağı beklenen soruların bazıları şunlar:

1-İntihar eden Nadira Kadirova, Şirin Ünal’ın evinde yatalak eşine yardım etmek için işe girmiş.  Kadirova bu konuda ehliyetli birisi midir ? Sadece yardım için girmiş ise, bu konuda Türkiye’de bu tip işleri yapan binlerce kadın varken neden Özbekistan’dan bir kadın seçildi?

2- Kadirova’nın ağabeyi olduğunu söyleyen Muhammed Ali Gazeteci Atilla Güner’in sorularına verdiği cevaplar şüphe uyandırıcı bir çok noktayı barındırıyor. Ama en önemlisi nokta; Muhammed Ali’nin dediğine göre Şirin Ünal ağabeyi arıyor ve silahının kaybolduğunu söylüyor, arkasından da Nadira’nın kaybolan silahla kendisini odaya kilitlediğini söylüyor, sonrasında da olan oluyor ve kız intihar ediyor yada öyle açıklanıyor.

3- Kadirova’nın Ünal’ın silahına ulaşması nasıl bu kadar kolay olabilidi?

4- Kadirova’nın ölmeden önce bıraktığı iddia edilen not nerede?

5- AKP’li Ünal’ın Kadirova’yı taciz ettiği iddiaları araştırıldı mı?

6- Cenaze işlemleri nasıl bu kadar hızlı gerçekleşti ve cenazesi Özbekistan’a nasıl bu kadar hızlı gönderildi?

7- Ankara Emniyet Müdürlüğü Kadirova’nın arkadaşlarının ifadelerini neden almadı?

8– Bir insan kalbini hedef alarak kendisine silah sıkabilir mi? Tıbben bunun koşulları var mıdır?

9- Türkiye otopsi koşulları uygun değil midir? Kadirova’nın otopsisinin Özbekistan’da yapılacağı iddiası doğru mudur?

10- Ünal Ailesi’nin şoförü cenaze ile birlikte Özbekistan’a neden gitti?

11- Ünal Ailesi’nin ifadelerine başvuruldu mu?

12-Şüpheli olarak görülen Kadirova’nin intiharının aydınlatılması için yeterli çalışmalar yapılıyor mu? Olay anına ilişkin deliller nerede?

Ve daha bir çok soru Kadirova’nın ölümü üzerine şüphe ile yaklaşılmasını gayet normal hale getiriyor. Hele ki söz konusu bir AKP’li milletvekili ise… faşizmin ahlakı yoktur. Ve AKP faşizminin bir milletvekilinden her şey beklenir!

Bu arada en sıradan suçlarda dahi, sanık veya şüphelilerin hemen Tayyip Erdoğan şemsiyesine sığınmaya çalışması çok bilinen yöntem. Kadirova’nın şüpheli ölümünden sonra Şirin Ünal’ın Tayyip Erdoğan’ı öven hatta yalakalığa varan paylaşımlar yapması da dikkatlerden kaçmadı… Evinde ölen bir insan icin tek bir twitt atmayan Şirin Ünal bu ara reisine yalakalik içerikli twitlere ağırlık vermiş, neder acaba!!!

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.