George Floyd’un Katili Irkçı Polis Hakim Karşısında

ABD’de George Floyd isimli siyah yurttaşı katleden ırkçı polis Derek Chauvin ilk kez hakim karşısına çıktı. Chauvin’in ilk gözaltına alındığında 1 milyon dolar olarak belirlenen kefalet bedeli 1 milyon 250 bin dolara çıkarıldı. Bir sonraki mahkeme tarihi ise 29 Haziran olarak belirlendi.



ABD’nin Minneapolis kentinde siyahi George Floyd’u gözaltına alırken boynuna dizini basarak katleden ırkçı polis Derek Chauvin (44), ilk kez hakim karşısına çıktı. Chauvin, video konferans ile tutulduğu Minnesota Oak Park Heights eyalet hapisanesinden turuncu elbise içinde kelepçeli şekilde duruşmaya katıldı.


Savcı Matthew Frank, Chauvin’in kaçma ihtimali bulunduğunu belirterek kefalet bedelinin yükseltilmesini talep etti. Hakim Jeannice M. Reding, ilk gözaltına alındığında 1 milyon dolar olarak belirlenen Chauvin’in kefalet bedelini 1 milyon 250 bin dolara çıkardı. Bu karara Chauvin ve avukatı itiraz etmezken yaklaşık 15 dakika süren ilk duruşmada bir sonraki mahkeme tarihi 29 Haziran olarak belirlendi.

Yapılan son açıklamaya göre Chauvin hakkında 2. dereceden cinayet suçuyla dava açıldığı yönünde. Ayrıca olaya karışan diğer 3 polis Tou Thao, Thomas Lane ve Alexander Kueng de suça yardım ve yataklık etmekten gözaltına alındı. Diğer 3 polise 750 bin dolarlık kefalet kondu.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.