Gençlerden Grev Çağrısı

Aylardır bir çok avrupa ülkesinde öğrenciler iklim için harekete geçtiler, eylemler yapıyorlar. Şimdi de greve hazırlanıyor.

İsveç’te 15 yaşındaki birkız çocuğu Greta Thunberg 20 ağustos 2018’de“iklim için eğitimde grev” sloganıyla tek başına bir oturma eylemi başlattı. Okul saatlerinde okula gitmeyerek oturma eylemi yapan genç kızın sesi tüm dünyada yankı buldu. 

Bir çok ülkede haftada bir gün okula gitmeyen öğrenciler tarafından yürüyüşler düzenlendi . Son olarak 15 Mart’ta uluslararası greve gidilmesi çağrısı yapıldı.

Yaklaşık 50 ülkenin gençleri “Beğenseniz de beğenmeseniz de insanlığın kaderini değiştireceğiz” başlıklı bir çağrı ile greve gideceklerini duyurdular. Öğrencilerin ötesinde, toplumun çeşitli kesimlerinden greve destek çoğalıyor.

Greta, Dünya Ekonomi Forumu’nun yapıldığı Davos kentinde siyasi liderleri ve kapitalizmin temsilcilerini finansal başarılarının gezegenin geleceğine mâl olacağını söyleyerek uyarmıştı ve “Benim her gün hissettiğim korkuyu sizin de hissetmenizi istiyorum. Tıpkı kriz anlarında olduğu gibi harekete geçmenizi istiyorum. Eviniz yanıyormuş gibi… Çünkü olan bu” demişti.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.