Gazeteciler Türkiye’yi terk ediyor

“Bundan korkmamalıyız”

ZDF televizyonun İstanbul bürosu şefi Jörg Brase ile Tagesspiegel gazetesinin Türkiye muhabiri Thomas Seibert  akreditasyonlarının uzatılmamasından dolayı 10 mart günü Türkiye’yi terketti. Akreditasyonları uzatılmayan yabancı gazetecilerin oturum ve çalışma izinleri de uzatılamıyor.

Journalisten Brase und Seibert
(Muhabir Brase ve Seibert)

Delspiegel gazetesinin yorumuna göre iki gazetecinin akreditasyonlarının uzatılmamasının altında Berlin ve Ankara arasındaki diplomatik gerginlik yatıyor.

İki gazeteciden Brase akreditasyonlarının uzatılmaması ile ilgili yaptığı açıklamada “Belki de yapılan haberleri etkileme isteğiyle böyle bir hedef izleniyor” , “Ancak bunun işe yaramayacağından yola çıkıyorum. Ulusal medyada bu etkili olmuştu. Artık neredeyse hiç eleştirel haber yapılmıyor, en azından devlet medyasında. Görünüşe göre, şimdi de uluslararası medyada aynı şey yapılmaya çalışılıyor. Fakat bu planın işe yarayacağını düşünmüyorum” dedi.

Yabancı basın çalışanların da rizklerinden bahsederken

“Alman hukukunda ifade özgürlüğü kapsamında olan ifadeler, kısıtlamalara ve
Türkiye’de cezai işlemlere yol açabilir.” şeklinde konuştu. “Türk hükümeti ulusal medyayı büyük ölçüde susturmayı başardı, şimdi uluslararası medya üzerinde aynı şeyi yapmaya çalışıyorlar ” dedi ve ekledi “Ancak bundan korkmamalıyız.”

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.