Genç Kızı Evinde Öldüren Özel Harekât Polisi Serbest Bırakıldı

Aile Adalet İstiyor

19 Eylül 2017 tarihinde meydana gelen olayda Feray Şahin’i kaldığı evde tabancayla vurup öldüren Özel Harekât Polisi Fatih Burak Aykul hakkında ceza davasından sonra açılan idari soruşturma, uzun süre sonra sonuçlanmıştı. Emniyet Müdürlüğü’nün teşhir olan memurunu açığa almasına rağmen işkencecileri aklma görevini üstlenen AKP’nin yargısı tarafından serbest bırakıldı.

23 yaşındaki Feray Şahin’in  evine girerek öldürdükten sonra zar zor 5 yıl 3 ceza verilen özel harekât polisinin henüz 1 yıl bile hapiste kalmamışken tahliye edilmesini ailesi kabul etmiyor.

Aile “ Mahkeme, katilin yalanlarına bağlı kalarak, yok edilen delilleri sorgulamadan, Adli Tıp raporunu değerlendirmeden verdiği karar bizi ikinci kez öldürdü” diyerek yaşanan adaletsizliği gözler önüne serdi. Yaptığı açıklamanın devamında “Suçsuz, savunmasız, masum bir kızı katleden o katil hak ettiği en ağır cezayı almasını istiyoruz. Şimdi tüm dikkatlerimiz Yargıtay üzerinde. Yargıtay’ın bu cinayet dosyasının sil baştan yeniden görülmesi yönünde karar vermesini bekliyoruz. Ve o katile ağırlaştırılmış müebbet ceza verilmesini, bu cinayetin bedelini ödemesini istiyoruz” dedi.

 Ailenin bu haklı adalet talebi karşılanır mı karşılanmız mı bilemiyoruz.  Ama AKP polisini işlediği suçlardan dolayı cezalandırmadığını doğrulayan haberler oldukça fazla . En adi suçlar işleyen polisine bile ceza vermiyor AKP. Verdirmiyor.

Baskı uygulamadan yönetmesi mümkün olmayan AKP faşizminin polisin “elini soğutmamaya” ihtiyacı var.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.