GAZZE ARTIK HİROŞİMA’DIR… GAZZE’YE ATILAN BOMBALAR, HİROŞİMA’YA ATILAN BOMBALARI GEÇTİ…

Gazze’deki Devlet Medya Ofisi, 24 Ekim’de yaptığı açıklamada Gazze Şeridi’ne şu ana kadar 12 bin tondan fazla bomba atıldığını, bunun Hiroşima‘ya atılan nükleer bombanın gücüne eşdeğer olduğunu açıkladı.
*
Gazze’ye dair resimlerde açıkça görüleceği gibi, bir atom bombasının yarattığı etkiden farksız bir tablo var Gazze’de.
Ve bu tablo karşısında İngiltere emperyalist hükümetinin bir bakanı Robert Jenrick diyor ki: “Ateşkes talep etmiyoruz, İsrail’in uluslararası hukuku ihlal ettiğine de inanmıyoruz.”
*
Gazze’de saldıran emperyalizmdir. Bu açık ve kesindir.
Filistin halkının savaşı, sadece Siyonist İsrail’le değil, emperyalizmledir.

SALDIRILAR DÜN DE SÜRDÜ

Gazze’ye atılan 12 bin ton bombanın üstüne 24 ekim günü ve 24 Ekim’i 25’ine bağlayan gece yenileri eklendi.
Gazze’ye dün gece yapılan saldırılarda toplam 90 kişinin katledildiği belirtildi.

= İsrail uçakları, abluka altındaki Gazze Şeridi’nin Cebaliya, Şeyh Rıdvan, Han Yunus ve Eş-Şati Mülteci kampları ile Beyt Lahiya ve Refah’ta sivillerin evlerini hedef aldı.

= Filistin haber ajansı WAFA, Han Yunus’taki saldırıda, aralarında çocukların da olduğu en az 23 kişinin öldüğü, 45 kişinin yaralandığını açıkladı. Enkaz altında hala çok sayıda kişi olduğu ve çalışmaların devam ettiği aktarıldı.

= Refah kentindeki saldırılarda ise en az 30 Filistinli katledildi.

= Cebaliya ve Eş-Şati mülteci kampları ile Beyt Lahiya’daki saldırılarda da onlarca Filistinli katledildi. Cebaliya Beled bölgesinde ise El-İhsan Camisi, bombalama sonucu tamamen yıkıldı.

= İşgalci İsrail, “güvenli bölge” diye işaret ettiği Gazze Şeridi’nin güneyindeki Han Yunus ve Refah şehirlerinde dün gece yeni katliamlar gerçekleştirdi.

= Batı Şeria’da dün gece Cenin’e karşı düzenlenen bombardımanda 3 kişi katledildi. Kudüs yakınlarındaki Kalandiya’da ve Tulkerem şehrinde de iki kişi katledildi.

= 24 Ekim İTİBARIYLA İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarında katledilenlerin sayısı 5 bin 791’e yükseldi.

= Filistin direnişi, bombardıman altında karşı saldırılarını sürdürüyor. Batı Şeriada genev grev ve sürekli sokağa çıkma çağrısı yapıldı.

Sosyal ağlarda paylaşın