Galatasaray Lisesi Önünde TAYAD’lı Gözaltına Alındı


İstanbul’da Galatasaray Lisesi önünde pankart açarak eylem yapmak isteyen TAYAD üyesi Cemile Temizkalp’e AKP’nin polisi saldırarak gözaltına aldı.

Temizkalp Galatasaray Lisesi önünde “Mustafa Koçak’a verilen cezayı tanımıyoruz” yazılı pankart açtı. İstinad mahkemesi, 145 gündür ölüm orucunda olan Mustafa Koçak hakkında  verilen “ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasını” dün onayladı. İstinad mahkemesine göre bir tek Berk Ercan ifadesi ile dosyaya eklenen Mustafa Koçak için delilsiz ispatsız kanıtsız, sadece Hakimin kanaati ile müebbet hapis cezası verilmesinde hukuka aykırı bir durum yokmuş.

AKP’nin yargısı M.Selim Kiraz’ın cezalandırılmasının intikamını Mustafa Koçak ve Murat Canım’a ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına ilaveten 42’şer yıl hapis cezası vererek almayı hedefliyor. Ayrıca Cengiz Özel’e “silahlı terör örgütüne bilerek ve isteyerek yardım etme” suçundan 11 yıl 3 ay, Mithat Öztürk’e 10 yıl, tutuksuz yargılanan Deniz Özel’e ise 6 yıl hapis cezası verildi.

TAYAD “Mustafa Koçak’a verilen cezayı tanımıyoruz” sloganı ile Galatasaray lisesinin önüne çıkarak AKP’nin yargısının keyfiliğini teşhir etti.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.