Alman Devleti Grup Yorum Konserini Yasakladı

Almanya’nın Köln şehrinde bugün, Grup Yorum Dayanışma Konseri yapılacak salonu yüzlerce polis ile girerek kimlik kontrolü yaptı. Savcılığın yasakladığı konserin yapılmaması için salona gelen polis adeta terör estirdi.

Bir konser düzenlemek çok kolay bir iş değildir, çok emek ister ve bu emek sadece konser günü değil aylar öncesinden başlar.

Baskı ve yasak konusunda Türkiye faşizmi ile yarışan alman devleti, Grup Yorum’a olan düşmanlığını her fırsatta gösteriyor.

AKP faşizmi bile konser yasağını bir kaç gün önceden yaparken Alman devleti bu konuda keyfilikte sınır tanımıyor. Konserden bir kaç saat önce konser yasaklıyorlar. Bu şekilde yasak kararına itiraz etmeyi imkanı da tanımıyorlar.

Onca gündür açlık grevinde olan haklarını isteyen Grup Yorum ve Ölüm Orucunun 145. gününde olan Mustafa Koçak ile dayanışma konserine tahammülü olmayan Alman devleti konser başlamadan tam 2 saat öncesinde yüzlerce polisi ile basarak konserin yasaklandığını açıkladı.

Alman polisi standlarda bulunanlar T-shirt, bileklik, albümler ve kitapların, sanatçıların hazırladığı köşedeki karikatürlerin, panolarda ise Grup Yorum ile Ölüm Orucu direnişleri ve direnenler ile ilgili resimlerin fotoğraflarını çekti.

Konser salonunda bulunan sanatçılar ve Grup Yorum dinleycilerini saatlerce rehin alıp, kimlik kontrolü yapan polisler üstüne üstlük birde gözaltı tehditleri savurarak salonda terör estirdi ve salonun boşalttı.

Nazilerin, ırkçı örgütlerin konserlerinı sakıncalı bulmayan Alman devleti Grup Yorum’u sakıncalı buluyor.

Grup Yorum’u Susturamadılar.

Grup Yorum, sanatçılar ve dinleyiciler Alman devletine ve orda bulunan polislerin baskısına rağmen konser salonu önünde 3 saatlik bir konser verdi. Konuşma ile son anda hukuksuzca gelen konser yasağını protesto ettiler.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.