İşte Alman “Demokrasisi” : Nazilere Serbest Grup Yorum’a Yasak

Grup Yorum 190 güne yakın bir süredir açlık grevinde. Talepleri konser yasaklarına son verilmesi, müzikal faaliyetlerini yaptıkları İdil Kültür Merkezinin polis tarafından basılmasına son verilmesi, tutuklu Grup Yorum elemanlarının serbest bırakılması, terör listelerinden isimlerinin silinmesi…

Yaptıkları açlık grevi dünyanın heryerinden sanatçıların destek ve dayanışmaları ile her gün güçleniyor.
Açlık grevindeki elemanları kritik evredeler.  O yüzden bu günlerde Grup Yorum için yapılan her şey hayati öneme sahip.

Grup Yorum’a destek için yapılan herhangi bir etkinliği yasaklamak, Grup Yorum’un açlık grevinden dolayı başına gelecek her hangi bir şeyden Alman Devleti’ni de sorumlu hale getirir.

Alman devletinin devrimcilere olan düşmanlığı biliniyor. Özellikle Grup Yorum’a karşı düşmanca tutumlarını her fırsatta sergilemekte bir sakınca görmüyor Alman devleti.

Grup Yorum konserini yasaklayarak Grup Yorum’un açlık grevine karşı AKP faşizminden hiç de farklı yaklaşmadığını hatta daha da düşman olduğunu göstermiş oldu.

Aynı Alman devleti nazilerin etkinliklerini yasaklamak bir yana, etkinliklerini, konser veya eylemlerini güvenli bir şekilde hayata geçirebilmeleri için her türlü önlemini alıyor. Ama söz konusu ırkçılığa, açlığa, yoksulluğa, adaletsizliğe karşı müzik yapan Grup Yorum’un konseri olunca, konser salonuna yüzlerce polis ile baskın yapıyor, yasaklıyor, konser düzenleyenleri tutukluyor…

Ama ilk kez bu kadar pervasızlaştığına şahitlik ediliyor. Alman polisinin bu şekilde konser salonunu basarak konser iptal ettiğine şahitlik edilmemişti. Son 4-5 yıldır konserlerine bin bir türlü yola başvurarak engellemeye çalışmıştı ama bunu başaramamıştı.


YİNE BAŞARAMADILAR

Grup Yorum’un yasaklanarak, konserlerini iptal ederek susturabileceğini hesaplayan Alman devleti yine umduğunu bulamadı. Grup Yorum, YANİ HALK SUSMADI: Konser yapılacak salonun önünde biriken YÜZLERCE GRUP YORUM ELEMANI KONSER YAPTI.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.