Fransa’da Binlerce Sağlık Çalışanı Alanlardaydı

Başta başkent Paris’te olmak üzere Fransa genelinde sağlık çalışanları 30 Haziran günü alanlara çıkarak, hükümetten daha fazla kaynak talep etti. Salı günü Fransa genelinde sağlık çalışanların yaptığı eylemle Koronavirüs’ten sonra hükümetin daha önceden verdiği sözlerin tutulması ve hastaneler ile sağlık çalışanlarına söz verilen kaynağın sağlanması istenildi.


Bir kaç gün sonra sağlık çalışanlarının temsilcileri ile hükümet arasındaki görüşmeler son bulacak. Koronavirüs epidemisi öncesi ve ardından Macron hükümetinin sağlık çalışanlarına verdiği sözlerin halen yerine getirilmemesi üzerine 30 Haziran günü eylemler yapıldı. Sağlık çalışanları hükümetin verdiği sözleri tutulması, daha iyi çalışma koşulları ve özellikle hastane çalışanlarının taleplerinin karşılanması istenildi. Ülke genelinde daha önceden yapılan çağrılar üzerine salı günü yüzün üzerinde eylem gerçekleşti.

Hastane personeli ve bakıcı kolektiflerinin isteği üzerine ülke genelinde yüzün üzerinde etkinlik gerçekleştirildi. Başkent Paris’te binlerce kişi 5. bölgede bulunan eski askeri hastanesi olan Val-de-Grâce’te bir araya geldi. Eski askeri hastanesi Val-de-Grâce önünde saat 14.00’te bir araya gelen sağlık emekçileri ve onlara destek veresen sendika ile DKÖ’ler buradan 12. bölgede bulunan Sağlık Bakanlığı’na doğru yürüyüşe geçti.

Sağlık çalışanları, “Para, para, hastane için para ve maaş zammı” diye sloganlar eşliğinde yürüyüş yaptı.

Sağlık çalışanlarının yürüyüşü boyunca güvenlik güçlerinin yoğunluğu göze çarparken, sendikalar ise 16 Haziran günü polisin sağlık emekçilerine yaptığı saldırıyı önlemek amacıyla sağlık çalışanlarının etrafında çember oluşturarak güvenliğini sağladı.

Sağlık çalışanlarının temsilcileri ile hükümet arasından en son yapılan görüşmelerde hükümet tarafından masaya konulan 6,3 milyar Euro’nun yetersiz olduğunu vurgulamıştı sendika temsilcileri.

Çalışanların Genel Konfederasyonu (CGT) Philippe Martinez yürüyüşteki kortejde yerini alarak, hükümetin önerisinin sağlık çalışanlarının daha iyi koşullarda hizmet vermesi için yetersiz olduğunu vurguladı.

180 000 civarında sağlık çalışanı 16 Haziran günü ülke genelinde yaptığı eylemlerle hükümete sesini duyurmaya çalışmıştı. Macron hükümeti de sağlık çalışanlarının sesine kulak verme yerine ülke genelinde güvenlik güçlerine verdiği saldırma yetkisiyle yanıt vermişti. Sağlık çalışanları polisin işkencesine maruz kalmıştı.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.