Film Odasında Bu Hafta; Panfilov’un 28 Adamı

Bu hafta Film Odası’nda bir direniş filmini tanıtıyoruz. Film gerçek bir direnişin hikayesini anlatıyor. 28 adamın, kendilerinden üstün bir düşman karşısında tarihin akışına nasıl etkide bulunduğunu izliyoruz.

Yönetmen: Kim Druzhinin, Andrey Shalopa

Yapım: 2016, Rusya

Oyuncular: Maksim Abrosimov, Sergey Agafonov, Maksim Belborodov, Aziz Beyshenaliev, Andrey Bodrenkov, Kim Druzhinin, Anton Filipenko, Oleg Fyodorov, Oleg Fyodorov, Dmitriy Girev, Pavel Goncharov, Nikolay Klimchuk, Vitaliy Kovalenko, Yakov Kucherevskiy, Anton Kuznetsov

Filmin süresi: 1 saat 45 dakika

Panfilov’un 28 Adamı, en kısa tanımıyla bir direniş filmidir.

Bir savaşın her anı, her hali vardır bu filmde. Fakat bu film yine de bir savaş filmi olarak adlandırılırsa, bu tanım filmi anlatmakta yetersiz kalır.

Yıl 1941… Moskova yakınları…

Naziler tüm güçleriyle saldırdıkları Sovyetler Birliği’nin önemli bir bölümünü işgal etmiş durumdadır. Hitler Stalingrad’ı ve Moskova’yı düşürmek peşindedir.

Moskova yakınlarına 54 adet tank konuşlandırmıştır.

Moskova’yı ele geçirebilirlerse, bu sadece bir ülkenin işgali anlamına gelmeyecek, dünyanın ilk sosyalist devletinin yıkılması anlamına gelecektir.

Kızıl Ordu Generali Ivan Panfilov ve 28 adamı, işte tam bu noktada çıkarlar tarih sahnesine. „Ellerindeki eski teknolojik silahlara ve imkansızlıklara“ rağmen, Alman birliklerini Moskova’ya sokmamak için canlarını ortaya koyarlar.

Kızıl Ordu’nun Ivan Panfilov komutasındaki 316. Tüfek Bölüğü’nden 28 asker,  anavatanlarını korumak için, feda ruhuyla, büyük kahramanlıklarla Nazi tanklarını durdurmuşlardır.

Bu direniş, sayıca az kişi tarafından gerçekleştirilmiştir ama savaşın gidişatında çok büyük bir etkide bulunmuştur.

Filmin senaryosu, savaş muhabiri Vasiliy Koroteev’in günlüklerinden alınmıştır. Gerçek bir direniş destanına dayanmaktadır.

Sosyal ağlarda paylaşın