Filistin Direniş Grupları Ortak Operasyon Odası’ndan Açıklama:
“Kılıçları, hançerleri ve bıçakları bileyin!”

Batı Şeria ve Kudüs’te yaşanan saldırılarla ilgili Gazze’deki direniş örgütlerinin birliği olan “Filistin Direniş Grupları Ortak Operasyon Odası”, bir açıklama yayınladı:
Kudüs ve Batı Şeria’da tırmanan saldırganlık ve karşılığında yükselen direnişe dair yapılan açıklama, “Ey dünyanın hür halkı!” diyerek başlıyor.

Açıklamada Batı Şeria’da, Kudüs’te ve işgal altındaki bölgede işgalcilere karşı sergilenen yiğitçe direniş, Areen el-Esved grupları başta olmak üzere Cenin Tugayı, Nablus Tugayı gibi silahlı birliklerin eylemleri övüldü.

Açıklamada,
Mescid-i Aksa ve diğer kutsal alanlara yönelik saldırılara tüm Filistin’de karşı konulması, işgalcilere ağır bir bedel ödetilmesi çağrısında bulunuldu ve şöyle denildi:
“Ulusların, nesillerin gurur duyduğu destansı güne hazırlanıyoruz. Kudüs, Mescid-i Aksa ve kutsallar için bir kılıç ve kalkan olarak kalacağız.”
“Şerefli silahlar konuşsun, kılıçları, hançerleri ve bıçakları bileyin. Saldırganlığı dizginlemek, Kudüs ve Mescid-i Aksa için zafere ulaşmak için tüm halkçı ve askeri araçları harekete geçirin.”

“Filistin Direniş Grupları Ortak Operasyon Odası” KİMDİR?

Filistinli örgütleri bir araya getiren Filistin Kurtuluş Örgütü’nün (FKÖ’nün) etkisini kaybetmesine paralel olarak, uzun zamandır Filistin örgütleri arasındra birlik arayışları devam ediyor. Zaman zaman geçici birlikler oluşuyor.


El Fetih dışındaki direniş güçleri arasında ilk birliklerden biri, 2006’da oluşturuldu. 2014’teki İsrail’in “Koruyucu Hat Operasyonu” adı verilen saldırısına karşı 12 örgüt birlik oluşturarak ortak bir direniş geliştirdiler. 2018’de ise bu birlik “Filistinli Direniş Grupları Müşterek Odası” adıyla resmileşti.

Ortak Operasyon Odası’nda şu örgütlenmeler yer alıyor:
Filistin Halk Kurtuluş Cephesi’nin (FHKC) Ebu Ali Mustafa Tugayları, Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin Kassam Tugayları, İslami Cihad’a bağlı Kudüs Tugayları, Mücahidin Tugayları, Nidal el Amudi Taburu, Nasır Selahaddin Tugayları, Filistin Demokratik Kurtuluş Cephesi’ne bağlı Ulusal Direniş Tugayları, Ensar Tugayları, Abdulkadir el Huseyni Tugayları, Şehid Cihad Cibril Tugayları, Şehit Eymen Cude Grupları ve Fırtına ordusu yer alıyor.

Sosyal ağlarda paylaşın