FİLİSTİN’DE SİYONİST KUŞATMA, ORTAK DİRENİŞ!

Filistin’de özellikle son iki haftadır, İsrail Siyonizminin saldırıları, şiddetli bir şekilde sürüyor.
Filistin halkından ve halkın önderlerinden bir çok kişi katledildi.
Ancak direniş de güçlü bir biçimde devam ediyor. Direniş güçleri, uzun bir aradan sonra birlikler oluşturabildiler.

  • Batı Şeria 8 Ekimden itibaren açık bir savaş alanına dönmüş durumda.
    Şuafat ve Anata kampları aynı şekilde 8 ekimden itibaren kuşatma altında. Kudüs’te çatışmalar şiddetlendi. İşgal ordusu komutanları, “Durum kontrolden çıkmak üzere” diyor.
  • İşgalci İsrail, Nablus şehrindeki ablukayı da iki haftadır sürdürüyor.
    Nablus’ta 12 Ekim’de Hz. Yusuf’un Türbesi’nin siyonist güçler tarafından basılmasına karşı Filistin direniş güçleri, işgalcilere ateşle karşılık verdiler.
    Bu direniş karşısında İsrail, Nablus’u bir sonraki duyuruya kadar “kapalı askeri bölge” ilan etti ve giriş çıkışları yasakladı.
  • İsrailli “sivil” yerleşimci çeteler, işgal ordusu koruması altında Nablus’un Havare kasabasında Filistinlilerin evlerine saldırdı. Çatışmaların büyümesiyle Filistin direniş güçlerinin silahlı güçleri de devreye girerek işgal güçlerine ateş açtı.
  • İsrail işgal güçleri, 14 Ekim’de Cenin ve Nablus’a eşzamanlı baskın düzenledi. Filistin direniş güçlerinin silahla karşılık vermesiyle yaşanan çatışmalarda Kudüs Tugayları savaşçısı Metin Debaye şehit oldu.
  • Kudüs’te en şiddetli çatışmalar genellikle İsseviye ve Silvan mahallelerinde yaşanıyor. Kudüs’teki durumu İbranice yayın yapan Yediot Aharonot Gazetesi, şu başlıkla verdi: “Kudüs yanıyor”
  • İsrail işgal güçlerinin 14 Ekim’de Cenin’e yönelik baskınında direniş savaşçılarından Dr. Abdullah Ebu Tin vurularak ağır yaralandı. Ebu Tin, iki gün sonra şehit düştü.
    El Aksa Şehitleri Tugayları komutanı olan doktor Abdullah Ebu Tin için Cenin’de cenaze töreni gerçekleştirildi.
  • İşgalci İsrail, Kudüs, Batı Şeria ve Gazze’de 1 Ocak’tan bugüne 41’i çocuk olmak üzere toplam 174 Filistinliyi katletti!
  • Filistin direniş güçlerine yönelik baskılar, yalnız işgalci İsrail’den gelmiyor. İşbirlikçi, uzlaşmacı Filistin yönetimi de direniş güçlerine baskı uyguluyor.
    Aslanlar Yuvası (Arin el-Esved) gruplarının liderlerinden Mahmud el-Benna’nın kardeşi Muhammed el-Benna, işbirlikçi Filistin yönetiminin Ramallah’taki hapishanesinde işkence sonucu öldürüldü. Ölüm nedeni “intihar” olarak açıklandı.
  • Kudüs yakınlarındaki kontrol noktasında İsrail işgal askerlerine yönelik bir eylem düzenlendi. Bir işgal askeri yaralanırken eylemi gerçekleştiren Uday el-Tamimi şehit oldu. 8 Ekim gecesi, Şuafat kontrol noktasında bir işgalci İsrail askerinin cezalandırıldığı eylemi düzenleyen de yine Uday el-Tamimi’ydi.
    Filistinli Uday el-Tamimi, El Aksa Şehitleri Tugayları savaşçısıydı.
    Son kurşununa kadar çatışarak şehit oldu. Çatışmaya ait görüntüler, sosyal medyaya da yansıdı.
  • Cenin Baskini Videosu
    https://twitter.com/i/status/1583223803735597059
  • Kudüs’ün Silvan mahallesi çatışmalari videosu
    https://twitter.com/i/status/1583221937886887937
  • Uday E>l Tamiminin Catisma ve sehitlik Videosu
    https://twitter.com/i/status/1582810689827401729
Sosyal ağlarda paylaşın