Fetihtepe’de rantsal dönüşüm zorbalığı sürüyor

Okmeydanı Fetihtepe’de “kentsel dönüşüm” adı altında yürütülen saldırı kapsamında mahallelinin elektriktleri kesiliyor. Polis evlere zorla girerek terör estiriyor. Mahalle halkı bayram öncesi evlerin elektriğinin suyunun kesilmesine tepkili.

Kentsel dönüşüm ismi verilen projede türlü yöntem ve oyunlar ile halkın evine el koyuluyor. Halkın evlerine el koymak için imza toplayan AKP faşizmi imza topladığı halka verdiği hiç bir sözü yerine getirmiyor.
Mesela halka evleri yapılana kadar kira yardımı yapılacağı sözü verilmişti. Ancak belirlenen kira miktarı 1500 TL!
Bir diğer hesap ise şöyle: Hali hazırda evsahibi olan mahalleli imzayı attıktan sonra büyük borcun altına girecek. Hesaba göre bu borcu ödeyemeyecek olan evsahipleri evlerini satmak zorunda kalacak. Evlerine borçlu oldukları, kentsel dönüşüm projesinin sahipleri çökecek yani.

İmza vermeyenler de AKP faşizminin el koyma operasyonundan kurtulamıyor! İmza vermeyen halkın evlerine de AKP’li belediye yüzlerce polisle baskın yaparak, elektriğini ve suyunu kesiyor. Bu şekilde ev sahibini bezdirerek evini kentsel dönüşümcülere satmak zorunda bırakmayı hedefliyor AKP faşizmi…

Halkın bu saldırıya karşı birlik ve dayanışma çağrıları üzerine mahalleye yüzlerce polis yığınağı yapılıyor.

Sosyal ağlarda paylaşın