Öldürene beraat, fotoğrafı çekene 1 yıl 6 ay hapis

Kemal Kurkut cinayetini fotoğraflayan gazeteci Abdurrahman Gök hakkında açılan davada mahkeme, Gök’e 1 yıl 6 ay 22 gün hapis cezası verdi.

Diyarbakır’da 2017 yılındaki Newroz kutlamaları sırasında Kemal Kurkut’un polis tarafından öldürülmesini fotoğraflayan gazeteci Abdurrahman Gök’ün “örgüt üyesi olmak” ve “örgüt propagandası yapmak” iddiasıyla 20 yıla kadar hapis istemiyle yargılandığı davanın 5’inci duruşması Diyarbakır 5’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Mahkeme Abdurrahman Gök’e 1 yıl 6 ay 22 gün hapis cezası verildi.

AKP faşizminin mahkemeleri, katliam yapanı değil, katliamı belgeleyene ceza verdi. Mahkemeler bu kararıyla sadece gazetecilik faaliyetini cezalandırmadı aynı zamanda, polise katliam yapması için gerekli cesaret ve desteğini de tekrar hatırlattı. Daha önce Kemal Kurkut’u katleden polis hakkında beraat kararı verilmişti…

Davanın başından beri burada yargılananın kendisi değil, gazeteciliği olduğunu vurgulayan Gök, gazetecilik faaliyetleri çerçevesinde suçlanmasının en büyük gerekçesinin ise Kemal Kurkut’un cinayetini kare kare fotoğraflaması olduğunu söyledi. Gök, “Burada kolluk ve devamında iddia makamı ‘canlı bomba’ diye kamuoyuna duyurulan Kemal Kurkut’un fotoğraflarını yayınlayarak bu yalanı ortaya çıkardığım için benden ‘devlet adına’ intikam almaya çalışıyor. Çünkü koskocaman Emniyet Müdürlüğü yetkililerini, emniyetin gerçeği yansıtmayan beyanını olduğu gibi kamuoyuna duyuran dönemin Diyarbakır Valisi’ni ve bu cinayetin sorumlularını savunan İçişleri Bakanlığı’nı yalanlayan fotoğraflar yayınlamıştım” dedi.

Sosyal ağlarda paylaşın