İtalya’dan enternasyonalist açlık grevi

Sibel Balaç ve Gökhan Yıldırım ile dayanışmak amacıyla İtalya’nın Lecce bölgesinden Prof. Ippazio Antonio Luceri (Pati) 14 günlük dayanışma açlık grevi yapıyor. Açlık grevinin 8. günündeki Ippazio Antonio sokaklarda, meydanlarda stand açarak bildiri dağıtıyor, Sibel ve Gökhan’ı ve onların direnişini anlatıyor.

  1. gününde Martano’da ki Assunta meydanında bir oturma eylemi gerçekleştiren Pati, eyleme destek verenler ile birlikte halka Sibel Balaç ve Gökhan Yıldırım’ın adalet ve adil yargılanma talebi ile gerçekleştirdiği Ölüm Orucu Direnişini anlattı ve destek istedi.

Adalet için gerçekleştirilen direnişin ateşi tüm dünyayı sarmaya, talepleri sahiplenilmeye devam ediyor. Kendilerinde binlerce km uzakta, bir profesör, 14 günlük açlık grevi yaparak enternasyonal dayanışma örneği sunuyor…

Ülkemizde solcu, devrimci, ilerici, demokrat olduğunu iddia eden bir çok çevrenin gözlerini ve kulaklarını direnişe kapattıklarını düşünüldüğünde bu açlık grevi daha anlamlı önemli hale geliyor.
Ülkemizde adil yargılanma hakkı gasbedilen onbinlerce tutsak varken, adil yargılanma hakkı gasbedilerek, sol ilerici, muhalif ve halkın her kesiminden insanların hapishaneye düşmesi mümkün iken adil yargılanma hakkı için ölümüne sürdürülen direniş yalnız bırakılmaya çalışılıyor.
Ancak direniş, ülkede ve dünyada hayata geçirilen eylemlerle büyümeye devam ediyor.
İtalya’da yapılan bu açlık grevi eylemi bunu çok açık ispatı…

Sosyal ağlarda paylaşın