Faşizm Durmaz. Durdurulur.

AKP’ye, yüzbinlerce polis, jandarma, istihbarat, asker… yetmiyor. Yeni oluşturduğu bekçilik ile halkı daha fazla kontrol ve baskı altını almaya çalışan AKP baskının dozunu her gün arttırıyor.

İlk ortaya çıktığında tepkilerin önünü almak için bekçilere yasal olarak kimlik sorma ve arama yetkisi vermeyen AKP kolları sıvadı; Çarşı ve mahalle bekçilerine kimlik sorma ve adli görevler verilmesini içeren kanun teklifini TBMM’ye e sundu.

Keyfi uygulamaları ile bir çok kez basına çıkan bekçilerin bundan önce kimlik sorması ile ilgili açılan davalarda mahkemeler “bekçi kimlik soramaz, arama yapamaz” kararı almıştı. Bunun üzerine AKP bunun yolunu açmak için kanun hazırlayıp TBMM’ye sundu.

AKP faşizminin baskıyı azaltacağının, halka saldırılarını azaltacağının hayalini bile kurmanın ne kadar yanlış olduğunu AKP’nin kendisi tekrar hatırlatmış oldu. AKP OHAL ilan ettiğinde mücadeleye ara veren örgüt, sendika ve meslek odaları olmuştu.  AKP bir kez daha gösterdi ki:  Faşizm, durdurulmadığı sürece kendi kendine durmayan bir şeydir.

Baskı ve terör uygulamaksızın yönetemeyen AKP, iktidarını korumak için her gün daha fazla militarize ediyor. Bekçilerin arama yapması kimlik sorması yasak olmasına rağmen keyfi uygulamaları biliniyorken yasal yetki verildiğinde neler yapabileceğini tahmin etmek zor olmasa gerek.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.