“Bırakın Çağrısı yapılmasın, bu direnişe sadece zarar verir”

21 ocak’ta İstanbul Barosu’nda Grup Yorum’un sürdürdüğü ölüm orucu direnişi ile ilgili bir basın toplantısı yapıldı.

Çeşitli aydın, hukukçu ve sanatçıların katıldığı basın açıklamasında “Grup Yorum’a ses ver” çağrısı yenilendi.

İhraç kamu emekçisi Nuriye Gülmen yaptığı konuşmada ölüm orucu direnişcilerine, süresiz açlık grevindekilere “bırakın“ çağrısı yapılmaması gerektiğini, bunun direnişe sadece zarar vereceğini, yapılması gereken tek şeyin harekete geçmek olduğunu belirtti.

Nuriye Gülmen de  284 gün açlık grevi yapmıştı ve ona da açlık grevini bırakın çağrısı yapılmıştı. O zamanlar “bırakın” çağrısı yapanlara verdiği cevap şuydu:

Grev kırıcılığı yapmaktan vazgeçin. Açlık grevine kendi irademizle, kendi belirlediğimiz zamanda başladık. Ne zaman biteceğine biz karar vereceğiz ve emin olun birilerinden fikir almak istesek bu kişiler asla ‘açlık grevini bırakın’ çağrısı yapanlar olmayacak.

Basın aracılığıyla ‘açlık grevini bırakın’ çağrısı yapanların ortak noktası, bir kez bile direnişin havasını solumamış, elimizi tutmamış, gözümün içine bakmamış olanlardır. Bu itibarla kendilerini hiç samimi bulmadığımı da belirteyim.

Dünya sizin etrafınızda dönmüyor. Dünyanın merkezinde siz ve sizin mükemmel fikirleriniz yok. Açlık grevi size bir soru soruyor. Bu adaletsizlik karşısında ne yaptınız, ne yapacaksınız? Bırakın adaletin peşinde koşanları yollarından döndürmeye çalışmayı, kendi muhasebenizi yapın.”

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.