FAŞİST 129 YASASI KALDIRILSIN KOMİTESİ’nden UZUN YÜRÜYÜŞ Açıklaması: “Uzun Yürüyüşümüz 25 Şehirden Geçecek”

22 Ocak’ta Almanya’nın Köln şehrinden başlayacak olan Faşist 129 AB Yasasına Karşı Uzun Yürüyüş’le ilgili olarak, FAŞİST 129 YASASI KALDIRILSIN KOMİTESİ tarafından bir açıklama yapıldı.
Açıklamada, 129 AB yasasının amacı, kullanılışı anlatılırken, halka, tüm ilerici demokrat güçlere yürüyüşe katılma çağrısı yapıldı.
FAŞİST 129 YASASI KALDIRILSIN KOMİTESİ’nin açıklaması şöyle:

“Mayıs ayında sokak ortasında ve evlerinde hukuksuzca tutuklanan Özgül Emre, İhsan Cibelik ve Serkan Küpeli, yaklaşık 8 aydır Almanya hapishanelerinde tutsaklar. Almanya Emperyalizmi; Devrimci mücadeleyi bitirmek için yıllardır devrimcilere saldırıyor. Saldırılarının en büyük aracı ise 129 AB yasasıdır. Sınır dışı kararları, oturum iptalleri, işkenceler, uzun yıllara varan tutsaklıklar ve ağır tecrit. Tüm bunları devrimcilere yönelik kullanırken 129 yasasına başvuruyorlar.

129 AB Yasası En Temel Haklarımızı Gasp Etmek İçin Vardır.

129 AB Yasası En Meşru Direnme Hakkımızı Gasp Etmek İçin Vardır.

129 AB Yasası 200 Yıldır Sosyal-Demokratlara, Antifaşistlere ve Sosyalistlere Karşı Kullanılan Bir Karşı Devrim Yasasıdır.

129 AB yasalarına dayandırılan düzmece dosyalar üzerinden işkence ile gözaltına alınıp tutuklanan Özgül Emre, İhsan Cibelik ve Serkan Küpeli 200 yıllık faşist ve emperyalist saldırıların en güncel hedefi oldular. Nişana katılmak, aile ve gençlik kampına katılmak, demokratik kültür derneklerinde bulunmak: İşte bunlar gibi “suçlamalarla” tutuklanan 3 antifaşist devrimci, şimdi hapishanede bu yasal zorbalığa karşı direniyor.

Bizler, “Faşist 129 Yasası Kaldırılsın” Komitesi olarak yaklaşan duruşmalara dikkat çekmek ve kamuoyuna bu yasal zorbalığı duyurmak İçin 22 Ocak 2023 tarihinde UZUN YÜRÜYÜŞE başlıyoruz.

UZUN YÜRÜYÜŞÜMÜZ, Almanya’nın yaklaşık 25 şehirlerinden geçerek oralardaki partileri, kurumları, basını ve üniversiteleri gezerek en geniş kitlelere tutsaklarımızın yargılanan değil, yargılayan olacaklarını aktaracak, halkı mücadeleye çağıracak.

Uzun Yürüyüşümüzün Talepleri;

  • Özgül Emre, İhsan Cibelik ve Serkan Küpeli’nin Tutuksuz Yargılanması

-Faşist 129 Yasasının Kaldırılması

Faşist 129 Yasası Kaldırılsın Komitesi olarak tüm halkımızı uzun yürüyüşümüze katılmaya çağrıyoruz. Uzun Yürüyüşün başlangıcı, Köln şehrinde bulunan Anayasayı Koruma Örgütü binasının önünde 22 Ocak tarihinde yapacağımız eylem olacaktır.

TÜM HALKIMIZI UZUN YÜRÜYÜŞE KATILMAYA ÇAĞIRIYORUZ!

DEVRİMCİ TUTSAKLAR ONURUMUZDUR!

KAHROLSUN FAŞİZM VE EMPERYALİZM, YAŞASIN MÜCADELEMİZ!

FAŞİST 129 YASASI KALDIRILSIN KOMİTESİ

Sosyal ağlarda paylaşın