Eşref Fakıbaba’dan Şenyaşar Ailesine: BU İŞİ BÜYÜTMEYİN!

Ahmet Eşref Fakıbaba bundan bir kaç ay önce AKP’den ayrılarak bir başka faşist partiye geçmiş bir milletvekili. Hemen de İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı edilivermiş.

2 yıla yakındır adalet için direnen Emine Şenyaşar ve Ferit Şenyaşar’ın katıldığı bir televizyon programına telefonla bağlanıyor.

Telefonla bağlandığı programda güya ailenin adalet talebini desteklemiş görünmeye çalıştı.

İki oğlu, eşi hunharca katledilen Emine Şenyaşar’ın gözlerine baka baka : Bu işi büyütmeyin! dedi. Adalet aramak işi büyütmek oluyor Fakıbaba’ya göre.

Bir faşistten başka bir şey beklenmez belki ama burjuva siyasetinde, muhalefette olmanın biraz rol yapmayı gerektirdiği bilinir. Haktan adaletten yana görünmek gerekir. Ancak faşistlik öylesine karekteri haline gelmiş ki bağlandığı bir kaç dakikada ne kadar iki yüzlü ne kadar yalancı olduğunu göstermiş oldu.

Direniş, adalet talebi Fakıbaba’nın huzurunu kaçırmış olacak ki,
konuşmasında aileye bu işi (direnişi) bırakın diyor. Fakıbaba bunun neden gerektiğini şu cümleyle açıklıyor:
Suruç’a huzurun gelmesini, Urfa’ya huzurun gelmesini uygun buluyorum!
Şenyaşar ailesinin direnişi Suruc’un huzurunu kaçırıyor, Urfa’nın huzurunu kaçırıyor Fakıbaba’ya göre.

Yayına bağlanır bağlanmaz anneye ve aileye güya bir kaç öven söz söyleyecek ama onu dahi beceremiyor. Polisin gözleri önünde insan katlediliyor, yangın tüpüyle başı ezilerek baba öldürülüyor, silahlar çekilip insanlar infaz ediliyor ama Fakıbaba’ya göre VALİ KAHRAMAN! Tek bir gözaltı yok. Gözaltına alınan Ferit Şenyaşar sadece. O da Yıldız’ların öldüremediği, ellerinden kurtulduğu için. Valiye bağlı polislerin gözleri önünde katliam yaşanırken tek bir müdahale yok. Sadece itidal çağrısı var. Ama Fakıbaba’nın tek kahramanı URFA VALİSİ!

İYİ Parti’de politika yapmaya devam eden Fakıbaba’yı direniş rahatsız ediyor bu kesin.
İYİ Parti 6’lı masanın ikinci büyük partisi. 6’lı masa faşizmden bıkmış, düzenden umudunu kesmiş halka umut olarak sunuluyor. Ancak bu düzen adaletsizliklere son veremez. Yeni adaletsizlikler yaratır. 6’lı masa iktidara geldiğinde de adaletsizliklerin devam edeceğini görmek için bugünden bazı olaylara, bazı yaklaşımlara bakmak yeterli gelecektir. Bu da böyle bir olay.

Fakıbaba katledilenlerle katledenleri aynı gördüğünü dile getiriyor. Tek bir gözaltı yok, tek bir tutuklama yok ama ona göre diğer taraf da mağdur.

Aileye AKP’deyken yaptığı çağrının aynısını yapıyor “çocuğumu serbest bırakın” diye yaz kış demeden direnen anneye:
“Ben anamın neler çektiğini biliyorum Allah razı olsun, ama öbür tarafın da kaybı var. LÜTFEN BU İŞİ BÜYÜTMEYELİM!”

Biz buradan cevap verelim Fakıbabaya: Sen değil Emine ananın, halktan tek bir insanın ne çektiğini bilemez, anlayamazsın. Ancak ve ancak direnişi bitirmek için çırpınır, katil katilliğiyle kalsın istersin. O yüzden “bu işi büyütmeyelim” çağrısı karşılıksız kalacak. Yıllardır adaletsizliğe uğradığı için direnen birine direnmeyi bırakın demek utanmazlık ahlaksızlıktır.

ADALETSİZLİK SÜRDÜKÇE, ADALETSİZLİĞE UĞRAYAN HERKES DİRENMELİ, DİRENİŞİ BÜYÜTMELİ.
BÜYÜTÜN BU İŞİ.
ADALET TALEBİNİ ADALET İÇİN MÜCADELEYİ BÜYÜTÜN!

Sosyal ağlarda paylaşın