Eylemdeki Baro Başkanlarından Fevzioğlu’na TOKAT Gibi!

Günlerdir ülkenin heryerinden Ankara’ya yürüyüş yapan 60’a yakın baro başkanının dün Ankara girişinde polis tarafından önü kesildi.  Ankara’ya girmekte ısrar eden baro başkanları ve avukatlar gün boyu her türlü saldırıya maruz kaldı. Polis darpetti, dövdü, gözaltına aldı.
Baro başkanları, polis barikatını kaldırana kadar ayrılmayacaklarını duyurdu ve tüm gece polisin ablukası altında oturma eylemi yaptı. Yoğun yağmur yağışı altında, oturma eylemi yapan avukatların tuvalet, ilaç, çadır gibi insani ihtiyaçlarının karşılanması polis tarafından engellendi.

Tam 27 saat boyunca sesi çıkmayan TBB başkanı Metin Fevzioğu bugün öğlen saatinde eylem yerine geldi.

Baro başkanlarının ve savunmanların direnişi köşeye sıkıştırmış olacak ki eylem yerine gitmek zorunda kaldığı her halinden belli olan Metin Fevzioğlu eylem yerindekilerin protestosuyla karşılaştı.  

Açıklama yaparak şov yapmasına müsade etmeyen baro başkanları Fevzioğlu’nun konuşmasını sloganlarla kesti. Konuşamayacağını anlayan Fevzioğlu alanı terk etmek zorunda kaldı.

AVUKATLAR’DAN FEVZİOĞLU’NA BARİKAT

Avukatlar kolkola girerek Fevzioğlu’nun alana girmesine engel oldu.

Fevzioğlu konuşma yaparken “sizin sayenizde oldu”, “provoke etmeyin”, “birliği siz bozdunuz” şeklinde cevaplar verildi. Sorunun çözüleceğini söyleyen Fevzioğlu’na avukatlar “çözülüyor merak etmeyin, sizden sebep değil” cevabını verdi. “size ihtiyacımız yok bizim”, “gölge etmeyin” sözleri ise Metin Fevzioğlu’nun baroları temsil etmediğinin tekrar ifade edilmesi idi.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.