Engellemeler Devam Ederse ‘Savunma Nöbeti’ Başlayacak

Ankara’ya yürüyüş yapan baro başkanlarının engellemesine tepkiler artıyor. İstanbul Barosu, baro binasının önünde açıklama yaptı. Açıklamada “Onlar orada, bizler burada sonuna kadar mücadele edeceğiz” diyerek yürüyüşünün engellemesi halinde “Savunma Nöbeti” başlatacaklarını duyurdu. Açıklama “Savunma susmadı, susmayacak”, “Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiçbirimiz”, “Faşizme karşı omuz omuza” sloganlarıyla başladı.


BAROLAR BAŞKANI NEREDE?

Baro Başkan Yardımcısı Nazan Moroğlu yaptığı açıklamada 60 baro başkanının Ankara girişinde kolluk kuvvetleri tarafından girişlerinin engellendiğine değinerek, onlarla dayanışma içinde olacaklarını belirti. Moroğlu Ankara’daki polis saldırılarına tepki gösterdi. Moroğlu konuşmasının devamında “Türkiye baroları hepsi bir arada. Başkanlar Ankara girişinde adeta tutsak. Kente alınmıyorlar. Böyle bir şey olmaz. Ama barolar başkanı nerede?” diye sordu


SAVUNMA NÖBETİ BAŞLAYACAK

Yapılmak istenilen değişikliğin sadece mesleki olmadığına dikkat çeken Moroğlu, “Aynı zamanda halkın hak arama özgürlüğünün kısıtlanması demektir. Çocuk istismarına uğrayanlara yol vermektir. Kadına yönelik şiddeti savunulmayacak dereceye getirmektir. Baroları parçalarsanız sadece mesleki faaliyetleri ile sınırlarsanız avukatlık kanununda bize verilen yükümlükleri ortadan kaldırırsanız ne baro kalır, ne hukuk kalır, ne de hukukun üstünlüğü kalır. Aklımızla alay etmesinler artık. Ülkeyi yordular. Hukukçuları, meslek odalarını yoruyorlar. Böyle bir düzen sürdürülebilir değil. İstanbul Barosu olaraktan kararlıyız, sonuna kadar mücadele edeceğiz” diye belirtti.

İstanbul Baro binası önünde yapılan açıklamada Moroğlu, engellenmenin sürmesi durumunda yarın saat 12.30’da Çağlayan, Bakırköy ve Kartal Adliyeleri’nde ve 18.30’da ise İstanbul Barosu önünde bir araya gelerek, “Savunma Nöbeti” tutacaklarını duyurdu.
Açıklamanın bitmesiyle avukatlar, “İstifa istifa, Feyzioğlu istifa”, “Savunma susmadı, susmayacak” sloganları eşliğinde yaptıkları oturma eyleminin ardından dağıldı.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.